Γιορτή Νίκης!

0

Ήταν μια βραδιά διαφορετική, σημαντική, όμορφη, μαχητική, συγκινησιακή, ανωτική και πέρα για πέρα ανθρώπινη.

Ήταν μια βραδιά προχθές αυτή της Κυριακής που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη όλων όσων παραβρέθησαν για να παραστούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου(και νυν) δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου στο Εύλαλο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, άνω των χιλίων ατόμων, ότι όλοι έδειχναν και ήσαν ενθουσιασμένοι για την επερχόμενη νίκη! Την Κυριακή το βράδυ στο Εύλαλο συναντούσες μόνο χαμογελαστά πρόσωπα ανθρώπων κάθε ηλικίας. Και ήταν όλοι εκεί, από όλους τους οικισμούς του δήμου, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος που είχε ζωντάνια και πάθος, μίλησε για λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου, με την ίδια ζεστασιά και ενθουσιασμό του ακροαματηρίου, το οποίο είχε μια αμφίδρομη σχέση μ’ αυτόν.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή πέρα από τον απλό δημότη, ήταν παρόντες ο βουλευτής Π.Σγουρίδης, οι πρώην βουλευτές Ν. Λαμπαδάρης και Σωτ. Στολίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Τρ. Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος Νομάρχης Φ. Καραλίδης και πολλοί άλλοι.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

«Την προηγούμενη τετραετία παραδώσαμε σε όλους σας το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Σας είχα πει και τότε ότι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή μας. Το πρόγραμμα αυτό ήταν για μένα και τους συνεργάτες μου ένα συμβόλαιο τιμής μαζί σας και θέλαμε να το κρατήσετε για να μπορείτε σήμερα, που κάνουμε τον απολογισμό μας, να μας κρίνετε με βάση όλων εκείνων που είχαμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε».

«Επιγραμματικά θα πω ότι έχουμε να παρουσιάσουμε και μεγάλα έργα υποδομής (αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά, αναπλάσεις, οδοποιία, ύδρευση κ.λ.π) αλλά και μικρότερα, όμως εξίσου σπουδαία έργα, όπως πολιτιστικά κέντρα, παραρτήματα ΚΑΠΗ, γήπεδα, συντηρήσεις σχολείων και Παιδικών Σταθμών, παιδικές χαρές, εργασίες σε εκκλησίες και τζαμιά και άλλα».

«Φίλες και φίλοι,

Έχοντας δημιουργήσει και βελτιώσει τις 2 πρώτες τετραετίες τις απαραίτητες υποδομές με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, πιστεύω ότι μπορούμε πλέον σήμερα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης με άξονα το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον που θα οδηγήσει στην μετεξέλιξη του δήμου μας σε ένα πρότυπο οικολογικού δήμου.

Η ανάπτυξη αυτή είναι μονόδρομος γιατί καί την περιοχή μας θα αναδείξει αλλά θα φέρει και ευκαιρίες για εργασία και ενίσχυση του εισοδήματος των συνδημοτών μας, ιδιαιτέρως τώρα που το αγροτικό εισόδημα αλλά και η βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή συνεχώς συρρικνώνονται.

Και είναι εξίσου σημαντικό να τονίσω ότι αυτά δεν είναι μεγαλόπνοα σχέδια ή εντυπωσιακά λόγια για να γεμίζουμε το πρόγραμμα, αλλά είναι συγκεκριμένες προτάσεις που χρηματοδοτούνται από το Δ’ ΚΠΣ και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εννοείται φυσικά ότι εκτός από την προσπάθειά μας για την υλοποίηση αυτού του οράματος ανάπτυξης που αναλυτικά παρουσιάζεται στο πρόγραμμά μας, θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για:

α. την ανάπτυξη των υποδομών των οικισμών

β. κοινωνικές υποδομές

γ. κοινωνικές δράσεις

δ. αγροτικός τομέας – τουρισμός

ε. ανάπτυξη των φυσικών πόρων

Όλα αυτά αναλυτικά, τεκμηριωμένα και με συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάζονται στο πρόγραμμά μας, το οποίο και πάλι σας ζητώ να μελετήσετε με προσοχή και να το κρατήσετε όλοι στα σπίτια σας».

«Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στις 15 του Οκτώβρη ψηφίζουμε για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής. Οι εκλογές χρειάζονται δουλειά. Πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, να δούμε όλους τους συνδημότες μας. Να συζητήσουμε τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις και επιχειρήματα. Να τους πείσουμε ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε αυτούς που έχουν την εμπειρία, την ικανότητα, τη δύναμη, τις ιδέες, το πρόγραμμα για να οικοδομήσουν το μέλλον που ονειρευόμαστε για την περιοχή μας.

Το κόμμα που θέλουμε να κυβερνήσει το ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει περιθώρια για κομματικές αντιπαραθέσεις και περιχαρακώσεις. 

Ξεχυθείτε λοιπόν όλοι στα χωριά και στις γειτονιές σας, μεταφέρετε το μήνυμα της νίκης της αποψινής μας συγκέντρωσης για να μπορούμε το βράδυ της Κυριακής 13 του Οκτώβρη να λέμε όλοι μαζί ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σας ευχαριστώ».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …