Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Με δύο ειδικές αλατιέρες εφοδιάστηκε ο Δήμος Ξάνθης

Με δύο ειδικές αλατιέρες εφοδιάστηκε ο Δήμος Ξάνθης

0

Η μία θα κινείται όταν χιονίζει στην Παλιά Πόλη

Αναγκαία η αγορά τους επισήμανε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ Μανόλης Τσέπελης

Με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και με την έντονη χιονόπτωση που έπληξε τον νομό μας και την πόλη, ήρθε στην επιφάνεια ένα σημαντικό πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί.

Όλοι άλλωστε παρατηρήσαμε ότι τουλάχιστον μέσα στην Ξάνθη, η κίνηση διεξάγονταν με ιδιαίτερη δυσκολία λόγω του πάγου στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.

Ακόμη και για την μικρότερη απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει ένας πεζός, έπρεπε να κινηθεί πολύ προσεκτικά και να χρειαστεί ίσως και πενήντα λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.

Αυτός ο χρόνος είναι ενδεικτικός αυτού που έκαναν οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης για να φτάσουν έως την Πλατεία Ελευθερίας.

Το αλάτι που ρίχτηκε άλλωστε στο κέντρο, ήταν ελάχιστο έτσι ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι δημότες στις μετακινήσεις τους.

Όπως λοιπόν μας είπε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ του Δήμου Ξάνθης κ. Μανόλης Τσέπελης, η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος αλατιέρας, ήταν απαραίτητη.

Σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αποφασίστηκε η αγορά μιας αλατιέρας έτσι ώστε όποτε έχουμε ξανά χιονόπτωση στην πόλη μας, να μπορέσουν οι αρμόδιοι να την αντιμετωπίσουν διεξοδικά.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Τσέπελης, η κατάσταση αυτή με το χιόνι που είδαμε πριν λίγο καιρό, δεν ταλαιπώρησε μόνο τους δημότες αλλά και τους εργάτες του Δήμου οι οποίοι όλο το βράδυ έριχναν στον δρόμο αλάτι με τα φτυάρια.

Η αγορά αυτού του μηχανήματος λοιπόν αυτού ήταν αναγκαία.

Έπειτα μαζί με την ειδική αλατιέρα αγοράστηκαν δύο ακόμη βοηθητικά οχήματα τα οποία θα μπορούν να κάνουν προσβάσιμες όλες τις συνοικίες της Ξάνθης.

Εκτός των παραπάνω οχημάτων, αποφασίστηκε και η αγορά μιας μικρότερης αλατιέρας αποκλειστικά για την Παλιά Πόλη.

Όπως τόνισε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ το πρώτο μηχάνημα λόγω του όγκου του δεν μπορεί να καλύψει την Παλιά Πόλη εξαιτίας της στενότητας των δρόμων της.

Με το μικρότερο όχημα, το αλάτι θα ρίχνεται και στους δρόμους της Παλιάς Πόλης κάνοντας έτσι τους κατοίκους να νιώθουν ασφαλείς.

Το κόστος της αγοράς των οχημάτων φτάνει περίπου στα ενενήντα χιλιάδες ευρώ και η αγορά τους κρίθηκε αναγκαία έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από κάθε πλευρά.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…