Τα μποφόρ της τραγωδίας…

0

Δεν άντεξε ο άτυχος φίλαθλος της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ. Αρκετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν από τον δυνατό αέρα μέσα στην πόλη. Ο θανάσιμος τραυματισμός ενός φιλάθλου είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας τις δύο τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τον 51χρονο Σταμάτη Γεωργιουδάκη από την Ξάνθη ο οποίος ενώ βρισκόταν στο γήπεδο των Πηγαδίων για να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ Σκόντα Ξάνθη- Ιωνικού, καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα.

Το ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο φίλαθλο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε βαριά κρανιοεγγεφαλική κάκωση και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και στις έντεκα περίπου το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή μας σημείωσε ωστόσο προβλήματα και μέσα στην πόλη.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μηχανάκια και γλάστρες βρίσκονταν πεταμένα σε διάφορα σημεία της με επίκεντρο την Παλιά Πόλη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης από το βράδυ της Κυριακής δέχονταν διαρκώς κλήσεις για κοπές κλαδιών αλλά και πινακίδων που κινδύνευαν να τραυματίσουν τόσο τους πεζούς όσο όμως και τα διερχόμενα οχήματα.

Έτσι χρειάστηκε να επέμβει στην οδό Ηρώων, Ανδρέου Δημητρίου αλλά και στην Κεντρική Πλατεία.

Πρόβλημα πάντως σημειώθηκε και στο 7ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, όπου λόγω του δυνατού αέρα, μια νταλίκα εξετράπει της πορείας της και έκλεισε τον δρόμο, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί ατύχημα με διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο όπως μας έγινε γνωστό έφτασε αμέσως η Τροχαία Ξάνθης για να ελέγξει την κατάσταση και να διευκολύνει την πορεία των οχημάτων και η Πυροσβεστική για πλύση του οδοστρώματος.

Ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά στην υγεία του.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όταν κινούνται μέσα στην πόλη να φροντίζουν ώστε να κάνουν τις δουλειές τους γρήγορα και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εφόσον αυτές είναι άσκοπες.

Σταδιακά πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται εξασθένηση των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κρύο, όμως, θα παραμείνει τσουχτερό.

Από την Τετάρτη, ένα άλλο καιρικό σύστημα θα επηρεάσει την Ελλάδα φέρνοντας πάλι κακοκαιρία.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρώτα στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα ωστόσο δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά ενώ η εξασθένησή τους προβλέπεται από την Παρασκευή.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιανάκου προς Δημοκρίτειο :«Συμμορφωθείτε»

Με αφορμή μη εκλογή καθηγητή Περίεργες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας Δεν του έφταναν…