Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο βυθό της θάλασσας του Φαναρίου οι ψαροντουφεκάδες Ξάνθης… για καλό σκοπό

Στο βυθό της θάλασσας του Φαναρίου οι ψαροντουφεκάδες Ξάνθης… για καλό σκοπό

0

Τα μέλη του ‘’Xanthi spearfishing club’’  ανέλαβαν πρωτοβουλία εθελοντικού καθαρισμού και «ψάρεψαν» μέχρι και στρώμα!

 Την Κυριακή 30 Μαΐου οι ψαροντουφεκάδες της Ξάνθης, μέλη του’’ Xanthi spearfishing club’’ πραγματοποίησαν καθαρισμό τόσο της παραλίας, όσο και της θάλασσας στον οικισμό του Φαναρίου. Οι συμμετέχοντες ήταν περιορισμένοι λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Η δράση έλαβε χώρα με την άδεια της Λιμενικής Αρχής του Πόρτο Λάγος, αλλά και την στήριξη της τοπικής Κοινότητας και ειδικότερα του Προέδρου κ. Πέτρου Καραβέτη. Ο σύλλογος υποσχέθηκε αντίστοιχες δράσεις με την ελπίδα να κατορθώνει σύντομα να τις υλοποιήσει με την παρουσία περισσότερων φίλων-μελών.

Οι συμμετέχοντες ανέλαβαν ανά δύο, σε ζευγάρια κατάδυσης και με υποχρεωτική χρήση σημαδούρας, να συγκεντρώσουν σκουπίδια από το βυθό της θάλασσας και τελικά κατάφεραν να μαζέψουν δεκάδες κιλά σκουπιδιών, ακόμη και ολόκληρο… στρώμα!.

Για τους διοργανωτές, όπως επεσήμαναν, «η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε  ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί η προσφορά του ερασιτέχνη αλιέα προς το κοινωνικό σύνολο, αλλά και η ευαισθησία που διέπει τους ερασιτέχνες αλιείς απέναντι στο θαλάσσιο οικοσύστημα».

«Όχι» στο Προεδρικό Διάταγμα

Τα μέλη του συλλόγου έχουν εκδηλώσει τις αντιρρήσεις και τον προβληματισμό τους για το Προεδρικό Διάταγμα «Ερασιτεχνική και Αθλητική Αλιεία», το οποίο δόθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση. Ο σύλλογος, εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στο νομοσχέδιο, που απειλούν με πλήγμα την ερασιτεχνική αλιεία επηρεάζοντας, όμως και τα έσοδα του κράτους. Ανάμεσα στις προβλέψεις του υπό διαβούλευση Διατάγματος, είναι η απαγόρευση της υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας με ψαροντούφεκο τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο κάθε έτους, η απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας τόνου και ξιφία, αλλά και η απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας με χρήση ζωντανού δολώματος. Όπως σημείωσαν, με τις προβλέψεις αυτές πλήττονται άμεσα συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι, καταστήματα πώλησης ζωντανών δολωμάτων τα οποία θα οδηγηθούν σε αφανισμό καθώς και ο κλάδος της πώλησης-κατασκευής ειδών υποβρύχιας αλιείας που καταδικάζεται σε υποχρεωτική δίμηνη απραξία, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Επίσης, όπως σημείωσαν, η εφαρμογή της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής υποβρύχιας αλιείας αυτούς τους μήνες, το πιθανότατο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον εσωτερικό τουρισμό, στην κατανάλωση υγρών καυσίμων, στα προσδοκόμενα έσοδα του κράτους μέσω των φόρων πολυτελείας καθώς και των τεκμηρίων των σκαφών των ερασιτεχνών υποβρυχίων αλιέων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…