Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προγραμματίζονται οι επόμενες δράσεις του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις 2.0» στην Καβάλα

Προγραμματίζονται οι επόμενες δράσεις του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις 2.0» στην Καβάλα

0

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη, Καθηγητή Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Lead Expert


Σε πρόσφατη συνάντηση στο Δημαρχιακό μέγαρο προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις 2.0», όπου συμμετέχει η Καβάλα μαζί με άλλες 100 πόλεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επικεφαλής Ειδικός (Lead Expert) του έργου Έξυπνες Πόλεις. Οι κοινές δράσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εστιάσουν στην κατάρτιση και εφαρμογή Μνημονίου Συνεργασίας για την Πράσινη Ανάπτυξη (Local Green Deal) ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας, το Εμπορικό Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Επιχειρηματιών της πόλης.

Η συνεργασία θα στοχεύσει ιδιαίτερα στην υιοθέτηση πρακτικών πράσινης ανάπτυξης και αειφορίας από τις επιχειρήσεις του υπό κατασκευή νέου ανοικτού εμπορικού κέντρου της πόλης, με τη υποστήριξη του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Τέλος, Δήμος Καβάλας και Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν και να σχεδιάσουν από κοινού νέες εφαρμογές και δράσεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και την τοπική ανάπτυξη, στα πλαίσια εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτικών έργων και προγραμμάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …