Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Παράταση και το 2024 για δάνεια χωρίς ενημερότητα για κατ’ επάγγελμα αγρότες

Παράταση και το 2024 για δάνεια χωρίς ενημερότητα για κατ’ επάγγελμα αγρότες

0

Παρατείνεται και για το έτος 2024 η διάταξη για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση με ποσό έως 25.000 ευρώ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, χωρίς την επίδειξη αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας


Η διευκόλυνση συνίσταται στην, κατ’ εξαίρεση του άρθρου 27 του ν. 4611/2019, σύναψη και ανανέωση των σχετικών συμβάσεων και εκταμίευση των πιστώσεων, χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας από τον χρηματοδοτούμενο.

Επίσης επιμηκύνεται κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα ο χρόνος που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις αιτήσεις τους, για υπαγωγή ακινήτων στον ν. 4061/2012.

Η προτεινόμενη διάταξη

Άρθρο 4

Παράταση προθεσμίας διευκόλυνσης πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και παράταση δυνατότητας έγγραφης υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής ακίνητης περιουσίας – Τροποποίηση του άρθρου εικοστού τρίτου της από 13 Απριλίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και παρ. 6 άρθρου 2Α ν. 4061/2012

Η προθεσμία του άρθρου εικοστού τρίτου της από 13 Απριλίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), περί διευκόλυνσης πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, παρατείνεται από τη λήξη της, και το άρθρο εικοστό τρίτο διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο εικοστό τρίτο

Διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Κατ’ εξαίρεση του πρώτου εδαφίου του άρθρου 27 του ν. 4611/2019 (Α’ 73), επιτρέπεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 η σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα με αντισυμβαλλόμενους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για ποσό μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, καθώς και η εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων, χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας από τον χρηματοδοτούμενο.».

Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2Α του ν. 4061/2012 (Α’ 66), περί δυνατότητας έγγραφης υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής ακίνητης περιουσίας στον ν. 4061/2012, οι λέξεις «τριών (3) μηνών» αντικαθίστανται με τις λέξεις «έξι (6) μηνών», διορθώνεται η παραπομπή ως προς την έναρξη ισχύος, και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής:

«6. Για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρ. 7, οι αιτήσεις της παρ. 1 μπορούν να υποβάλλονται και εγγράφως μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομικής αποστολής ή κατάθεσης στην υπηρεσία. Μετά από την παρέλευση του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της παρ. 1.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …