Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

0

Από τον Κώστα Μαυρομάτη

Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθόπουλο Σταύρο έστειλε ο συμπολίτης μας Κώστας Μαυρομάτης.

Στην επιστολή ζητά το Σώμα να τιμήσει τη μνήμη του Λόρδου Βύρωνα μέσω δύο ενεργειών συμβολικά στη συμπλήρωση 200 χρόνων του θανάτου του μεγάλου φιλέλληνα.

Η επιστολή:

Αξιότιμε Στρατηγέ,

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στην έδρα του 4ου Σώματος Στρατού και σας ευχόμαστε καλή διαμονή και θητεία!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατο του Μεγάλου Φιλέλληνα και Ρομαντικού Άγγλου Ποιητή, Λόρδου Βύρωνα! Μια μεγάλη μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, ο οποίος έδωσε και την ζωή του ακόμη, πέραν της περιουσίας του, πεθαίνοντας στο Μεσολόγγι, στην Ιερά Πόλη, στις 19 Απριλίου του 1824,ανάμεσα στους Έλληνες που τόσο αγάπησε, σε ηλικία μόλις 36 χρόνων! Μια επέτειος, η οποία θα τιμηθεί σε όλη την Ελλάδα!

Αντιλαμβανόμενοι όλοι την ιστορική στιγμή, νομίζω ότι  και το 4ο Σώμα Στρατού, θα πρέπει να τιμήσει αυτή την μεγάλη προσωπικότητα της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και διεθνή μπορώ να πω…

 

Αξιότιμε Στρατηγέ, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σας, και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας,

Θα σας ζητούσα και θα σας πρότεινα, να πέσουν 36 κανονιοβολισμοί ,όσα και τα χρόνια του Λόρδου Βύρωνα, από τις παρυφές της πόλης της Ξάνθης, είτε από το πεδίο βολής αρμάτων Πετροχωρίου, την ακριβή ημέρα θανάτου του, δηλ. στις 19 Απριλίου και υποστολή της σημαίας σε μεσίστια στο Ρολόι της πόλης, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα της Ελληνικής Επανάστασης…

Περιμένοντας την ανταπόκριση σας, στο καλοπροαίρετο αίτημα μου

 

με ιδιαίτερη τιμή,

Κώστας Μαυρομάτης

Συλλέκτης-Ερευνητής

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Κώστας Μαυρομάτης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…