Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένταση και επεισόδια στον τζαμί της Σμίνθης

Ένταση και επεισόδια στον τζαμί της Σμίνθης

0

Αντέδρασαν οι κάτοικοι γιατί ο ψευδομουφτής επιχείρησε να τους επιβάλει τον νέο τους Ιμάμη – Μαζί του ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ


Οι κάτοικοι της Σμίνθης θέλουν οι ίδιοι να επιλέξουν τον Ιμάμη τους – Του ζήτησαν να φύγει από το τζαμί


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο τζαμί της Σμίνθης την Παρασκευή 12 Απριλίου. Πρόκειται για το τζαμί όπου εκτελούσε καθήκοντα Ιμάμη ο εκλιπών Αχμετσίκ Μεχμέτ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επεισόδια προκλήθηκαν όταν ο ψευδομουφτής επιχείρησε να επιβάλλει στους πιστούς δικό του Ιμάμη προκαλώντας την αντίδραση των πιστών που ζητούσαν να τον επιλέξουν αυτοί.

Έγινε φασαρία κατά την προσευχή στο τζαμί της Σμίνθης

Να σημειώσουμε ότι το τζαμί της Σμίνθης και ο εκλιπών Ιμάμης δεν υπάγονταν στην σφαίρα επιρροής του ψευδομουφτή αλλά στον νόμιμο Μουφτή της Ξάνθης. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον χωριό. Όταν αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης πριν δύο εβδομάδες, τον αντικαθιστούσε ο επί 25 χρόνια Μουεζίνης. Καθ’ όλη την περίοδο του ραμαζανιού τις προσευχές τις έκανε στο τζαμί ο αντικαταστάτης του Μουεζίνης και όλοι περίμεναν να πει εκείνος την προσευχή από το Μιντέρι, γεγονός που σηματοδοτεί την ανάληψη καθηκόντων του Ιμάμη με την σύμφωνη γνώμη του επίσημου Μουφτή Ξάνθης.

Οι κάτοικοι της Σμίνθης θέλουν οι ίδιοι να επιλέξουν τον Ιμάμη τους – Τι γράφει η εφημερίδα Gündem

Στο τζαμί βρισκόταν εκείνη την ώρα ο ψευδομουφτής και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και άτομο της επιρροής του ψευδομουφτή προσπάθησε να εμποδίσει τον μουεζίνη να πει την προσευχή. Ο κόσμος αντέδρασε και προκλήθηκαν επεισόδια. Οι εμπλεκόμενοι βγήκαν έξω από το Τζαμί και ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον ιερό χώρο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες αυτό που ενόχλησε τον κόσμο και αντέδρασε έντονα ήταν ότι, χωρίς καμία νομιμοποίηση και δικαιοδοσία, ο ψευδομουφτής, πήγε να επιβάλλει τον Ιμάμη της αρεσκείας του, αγνοώντας τη δική τους θέληση. Μάλιστα του ζήτησαν να φύγει από το χωριό τους και να μην εμπλέκεται στα δικά τους θέματα. Όπως γράφει η εφημερίδα Gündem, απευθυνόμενοι οι διαφωνούντες προς τον ψευδομουγτή του είπαν: «Δεν θέλουμε άλλο ιμάμη. Δεν δεχόμαστε. Ο Ραχμί Μεκέρα δεν θα είναι ο ιμάμης» και συνεχίζει η εφημερίδα: «Άνθρωποι γνωστοί για την εγγύτητά τους με τη θέση του διορισμένου μουφτή είπαν: «Είστε ξένοι, δεν είστε από αυτό το χωριό. «Δεν μπορείτε να ανακατευτείτε μαζί μας, εμείς θα πάρουμε την απόφαση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …