Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δρομολογούνται αλλαγές με επίκεντρο την φροντίδα υγείας στο ΚΑΠΗ

Δρομολογούνται αλλαγές με επίκεντρο την φροντίδα υγείας στο ΚΑΠΗ

0

Υπό κατάρτιση νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΑΠΗ –Μιλά στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης


Ανανεώθηκε η σύμβαση με τον γιατρό – Νέος δάσκαλος για την χορωδία


Αρρυθμίες …παρατηρούνται στην λειτουργία του ΚΑΠΗ Ξάνθης, γεγονός που προκαλεί άγχος στα 5.000 εγγεγραμμένα πλην όμως όχι όλα ενεργά μέλη που ωστόσο έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό όλα αυτά τα χρόνια. Ένα θεσμό επιτυχημένο από κάθε άποψη καθώς τους προσφέρει, εκτός από φροντίδα, μέριμνα, ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα από διάφορες δράσεις που υλοποιούνται και έντονη κοινωνικοποίηση, κάτι που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι ηλικίες των 65 και άνω. Το ΚΑΠΗ Ξάνθης που υπαγόταν στο Νομικό Πρόσωπο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης ήταν από τα πιο «δραστήρια» ΚΑΠΗ με πολλές δραστηριότητες και το γεγονός ότι τα πράγματα τώρα έχουν διαφοροποιηθεί είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Ανησυχία μελών για το μέλλον του ΚΑΠΗ

Την δική του ανησυχία αλλά και άλλων φίλων που επισκέπτονται συχνά το ΚΑΠΗ στην Ξάνθη και περνούν τις ώρες τους με κουβεντούλα, μας μετέφερε μέλος του ΚΑΠΗ. Όπως μας είπε παρατηρεί μια αλλαγή στην λειτουργία του από τότε που καταργήθηκε το ΚΚΠΑ και μεταφέρθηκαν στον Δήμο: «Τι θα γίνει με το ΚΑΠΗ; Θα το καταργήσει ο Δήμος; Βλέπουμε ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ούτε εκδρομές γίνονται, όπως παλιά ούτε άλλες ψυχαγωγικές δράσεις. Η τηλεόραση χάλασε κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ούτε εκλογές έγιναν για νέο .Δ.Σ. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να έχουμε γιατρό ενώ τώρα πρέπει να πηγαίνουμε στον δήμο να πληρώνουμε την ετήσια συνδρομή μας. Πολλοί από μας δεν πηγαίνουν γιατί δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν. Είχαμε ένα αποκούμπι, κάναμε παρέες και τώρα φοβόμαστε ότι θα τα στερηθούμε όλα αυτά», μας λέει ο συμπολίτης μας Γιάννης Κ.


«Είμαστε σε φάση δημιουργίας του νέου Κανονισμού λειτουργίας του ΚΑΠΗ Σκοπεύουμε να δώσουμε βαρύτητα στην ενημέρωση για θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και στην φροντίδα και στην μέριμνα»
Κ. Γκαγκαλίδης
Αντιδήμαρχος Ξάνθης

Υπό κατάρτιση νέος Κανονισμός λειτουργίας του ΚΑΠΗ – Βαρύτητα στην φροντίδα υγείας

Το «Ε» μετέφερε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για το μέλλον του ΚΑΠΗ στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ξάνθης Κωνσταντίνο Γκαγκαλίδη. Να σημειώσουμε ότι μετά την κατάργηση του ΚΚΠΑ ο Δήμος Ξάνθης απευθείας έχει αναλάβει την λειτουργία του. Ο κ. Γκαγκαλίδης ήταν απόλυτα καθησυχαστικός και διαβεβαίωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ ότι οι όποιες αρρυθμίες παρατηρήθηκαν οφείλονται στην μεταβατική κατάσταση και ότι όλα θα ρυθμιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συστήνοντας μόνο δε λίγη …υπομονή: «Είμαστε σε φάση δημιουργίας του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΑΠΗ που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Σκοπεύουμε να δώσουμε βαρύτητα στην ενημέρωση για θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και στην φροντίδα και στην μέριμνα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες παροχές όπως ένα Κέντρο Παρακολούθησης διαβήτη , άνοιας, κατάθλιψής και φυσικοθεραπείας. Να οργανώσουμε πρόγραμμα για το Κολυμβητήριο για όσους επιθυμούν. Θα κάνουμε την μεταφορά τους. Επίσης έχουμε προγραμματίσει από τώρα Λουτροθεραπεία στην Αιδηψό αλλά και τα καθημερινά καλοκαιρινά μπάνια των μελών. Θεωρούμε πρώτιστο μέλημά μας την φροντίδα της υγείας αυτής της ηλικιακής ομάδας γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την συμμετοχή της σε άλλες ψυχαγωγικού τύπου δραστηριότητές», σημείωσε ο κ,. Γκαγκαλίδης.

Δεν θα απαγορευτούν από τον Δήμο οι εκδρομές που διοργανώνει το άτυπο Δ.Σ.

Αναφορικά με το θέμα των εκλογών ο κ. Γκαγκαλίδης διευκρίνισε πως ο Δήμος δεν εμπλέκεται σ’ αυτό το κομμάτι και πως το Διοικητικό Συμβούλιο που υπήρχε ήταν άτυπο όπως και η εκλογική διαδικασία. Σημείωσε δε ότι δεν προτίθεται να απαγορεύσει την διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ. το οποίο επίσης θα λειτουργεί άτυπα και θα μπορεί να διοργανώνει τις εκδρομές αρκεί να έχει την συγκατάθεση της πλειοψηφία των μελών. Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο διοργάνωνε τις εκδρομές όπως και τους χορούς που ανέφερε ο κ. Γιάννης.

Ανανεώθηκε η σύμβαση με τον γιατρό – Νέος δάσκαλος για την χορωδία

Επι των άλλων θεμάτων όπως για το θέμα του γιατρού ο κ. Γκαγκαλίδης μας ενημέρωσε πως έχει ανανεωθεί η σύμβαση με τον γιατρό και θα συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του όπως επίσης θα συνεχίσει η χορωδία του ΚΑΠΗ υπο την καθοδήγηση νέου δασκάλου. Σ’ ότι αφορά τέλος το θέμα της καταβολής της συνδρομή στον Δήμο ο κ. Γκαγκαλίδης ανέφερε πως αυτό γίνεται για λόγους ανωτέρας βίας διότι οι πληρωμές πρέπει να καταγραφούν στο Ταμείο του Δήμου όπως άλλωστε και όλες οι συναλλαγές. Ωστόσο ανέφερε πως θα αναζητηθεί μία λύση μέσω διοικητικού υπαλλήλου.

Στο δια ταύτα ο κ. Γκαγκαλίδης καθησύχασε τα μέλη του ΚΑΠΗ ότι θα συνεχίσει αναπόσπαστα η λειτουργία του αλλά και ότι δρομολογούνται νέες δραστηριότητές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά τους και κυρίως θα έχουν φροντίδα υγείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …