Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σκρέκας: Τις επόμενες ημέρες παρουσιάζεται η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis

Σκρέκας: Τις επόμενες ημέρες παρουσιάζεται η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis

0

Πώς θα λειτουργεί


Tις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 ανέφερε ότι η νέα πλατφόρμα θα λειτουργήσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα έχει η πλατφόρμα e-katanalotis.

Πρώτον, θα περιλαμβάνει περίπου 3.500 προϊόντα ευρείας χρήσεως από 1.500 σήμερα.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι με τα φθηνότερα προϊόντα από κάθε αλυσίδα στην γειτονιά τους, ώστε όταν επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ να γνωρίζουν ήδη από πριν ποιο έχει τις καλύτερες τιμές ανά προϊόν ώστε να γλυτώσουν και χρόνο και χρήμα.

Στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής διαπιστώσει ότι δεν συμβαδίζουν οι τιμές στην πλατφόρμα, θα μπορεί να το καταγγείλει ηλεκτρονικά, ώστε η ΔΙΜΕΑ να αναλάβει την διερεύνηση της εκάστοτε υπόθεσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι από την Τετάρτη βρίσκονται σε ισχύ και τα μέτρα κατά της ακρίβειας που αφορούν τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως. Επέσημανε μάλιστα ότι οι κωδικοί είναι περίπου 100 και η μεσοσταθμική μείωση φτάνει το 16%.

Συνολικά, με τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, περίπου 4.000 κωδικοί προϊόντων πωλούνται φθηνότερα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε επίσης, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων μειώθηκε σε 6,7% από 8,3% τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν σταματά και θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…