Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εθνική ποδοσφαίρου: Έτοιμη για την πρώτη μάχη

Εθνική ποδοσφαίρου: Έτοιμη για την πρώτη μάχη

0

Σήμερα ο πρώτος «τελικό» απέναντι στο Καζακστάν


Λίγες ώρες απέμειναν προτού η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κάνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο Euro 2024 του καλοκαιριού, επιστρέφοντας και πάλι στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο κορυφαίος Ολλανδός διαιτητής Ντανίλ Μακέλι θα σφυρίξει την σημερινή αναμέτρηση με το Καζακστάν (21.45), ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ θα δοθούν επιπλέον εισιτήρια μετά το άνοιγμα και των θυρών 19, 21 και 23 της «OPAP Arena». Μέχρι και χθες ο αριθμός των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί πλησίαζε τις 19.000.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Γκουστάβο Πογιέτ έχει καταλήξει στα βασικά πλάνα του όχι μόνο για τον αυριανό αντίπαλο, το Καζακστάν, αλλά και για το επόμενο παιχνίδι –που όλοι ευελπιστούν πως θα υπάρξει– με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Πογέτ τους προηγούμενους μήνες έκανε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό παρακολουθώντας τους παίκτες του στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, είδε την κατάστασή τους, είχε πλήρη ενημέρωση για τους αντιπάλους και σχεδίασε τον τρόπο με τον οποίο η «γαλανόλευκη» θα φτάσει στις δύο νίκες που θα την οδηγήσουν στη Γερμανία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δύο μοιάζουν να είναι τα διλήμματα για το βασικό σχήμα. Το πρώτο αφορά το «6άρι», με τους Κουρμπέλη και Σιώπη να έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες, και το δεύτερο τον αριστερό επιθετικό, με τον Πέλκα να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Κωνσταντέλια και Τζόλη. Από κει και πέρα οι υπόλοιπες εννέα θέσεις θεωρούνται «κλειδωμένες» από τους Βλαχοδήμο στο τέρμα, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα στην άμυνα, Μάνταλο και Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή, Μασούρα στα δεξιά της επίθεσης και Ιωαννίδη στην κορυφή.

Προχθές  στην προετοιμασία ενσωματώθηκε και ο Γιακουμάκης, που αγωνιζόταν ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας στο MLS με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Επίσης, μαζί με την Εθνική βρίσκεται και ο τραυματίας Γιαννούλης, που έχει έρθει σε συνεννόηση με τη Νόριτς και υποβάλλεται σε θεραπεία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…