Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σ. Ζαχαράκη από Κομοτηνή: 2.000€ το ετήσιο φοιτητικό επίδομα στέγασης

Σ. Ζαχαράκη από Κομοτηνή: 2.000€ το ετήσιο φοιτητικό επίδομα στέγασης

0

Η αύξηση αφορά μόνο επαρχιακά Πανεπιστήμια, όπως το Δημοκρίτειο


Την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, εξειδίκευσε από την Κομοτηνή, στην οποία βρέθηκε, η υπουργός Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε το φοιτητικό επίδομα στέγασης αυξάνεται μόνο για τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Δημοκρίτειο Θράκης, από 1.500€ κατ’ άτομο στα 2.000€ κατ’ άτομο, όταν ο δικαιούχος κατοικεί μόνος, ενώ όταν συγκατοικεί το επίδομα αυτό αυξάνεται στα 2.500€. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αυξάνεται από τα 75εκ€ στα 92εκ€. Το αυξημένο επίδομα δεν θα δοθεί αναδρομικά, αλλά με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η υπουργός Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκε ξανά στην Κομοτηνή, όπου το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχε στο πάνελ εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης για το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, έπειτα εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την Κομοτηνή-Εθνική πρωτεύουσα νεολαίας 2024 στην πλατεία Ειρήνης, ενώ τέλος, το πρωί του Σαββάτου παρέστη στο πάνελ εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης και του «Περπατώ» για την προσβασιμότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…