Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκαινιάστηκε το Hub της Women Act στην Ξάνθη

Εγκαινιάστηκε το Hub της Women Act στην Ξάνθη

0

Στόχος της Οργάνωσης η ενδυνάμωση, η ανάπτυξη και ενεργοποίηση των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή

Σ. Ζαχαράκη: «Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη!- Μία κοινωνία που θέλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της δεν έχει το δικαίωμα να χάνει αυτή τη δυναμική!»

Το απόγευμα της Τετάρτης 22/02 εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το Hub της ΜΚΟ Women Act στην Ξάνθη. Ειδικότερα, η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» και είχε ως στόχο να συστήσει στο ξανθιώτικο κοινό το παράρτημα που η δραστήρια Οργάνωση δημιουργεί στην πόλη μας για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι πως η εκδήλωση αποφασίστηκε μετά την συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου, με την υπεύθυνη ανάπτυξης της Women Act, Αντωνία Σταυρίδου, μία πρωτοβουλία που φαίνεται πως «αγκαλιάστηκε» από την πόλη μας, αν κρίνουμε βέβαια και από τον μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων στην αίθουσα.

Θέμα και ομιλήτριες

Στην εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες στη Δημόσια Σφαίρα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και συντόνιζε η κα Μαίη Ζαννή ως συνιδρύτρια της ΜΚΟ. Μαζί τους ήταν και η κα Αναστασία Τζαμπαζλή ως Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ.

Αναλυτικότερα, η κα Μ. Ζαννή, σημείωσε: «Η Women Act είναι μία μη Κερδοσκοπική και μη Κομματική Οργάνωση, οπότε είμαστε ‘’ανοιχτές’’ και θέλουμε γυναίκες από όλους τους πολιτικούς χώρους να θέσουν υποψηφιότητες και να εκλεγούν»

Διάδραση με άξιες γυναίκες: οργάνωση-δικτύωση-επιμόρφωση!

«Το Hub δεν λειτουργεί ως ένα απλό θεωρητικό πλαίσιο, είναι μία συνεχής διάδραση, μία συνεχής διαδικασία μάθησης νέων πραγμάτων. Οργάνωση, δικτύωση και επιμόρφωση, όλα αυτά τα έχουμε ανάγκη. Το Women Act προτάσσει την διάδραση με άξιες γυναίκες, οι οποίες δεν βάζουν μπροστά το φύλο τους. Στοχεύουμε στην απόδοση δικαιοσύνης περισσότερο μέσω της προσέγγισής μας. Προβάλλουμε γυναίκες που υπερβαίνουν καθημερινά αντικειμενικές δυσκολίες. Συνεχίζουμε, βέβαια να βρισκόμαστε δίπλα στις γυναίκες που το έχουν περισσότερη ανάγκη! Μία κοινωνία που θέλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της δεν έχει το δικαίωμα να χάνει αυτή τη δυναμική», πρόσθεσε η κα Σ. Ζαχαράκη.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στη ΦΕΞ

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:00 παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου και υποψήφιου ευρωβο…