Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια

Μπακαλιάρος ψητός με ντοματίνια

0

6 φιλέτα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα

600γρ. ντοματίνια

1½ φλιτζάνι κατίκι

χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κουρκουμά

θυμάρι φρέσκο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Λαδώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Ξεπλένετε τα ντοματίνια και τα σοτάρετε σε τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο, λίγο θυμάρι, ελάχιστο νερό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε λίγο νερό και διαλύετε μέσα τον κουρκουμά. Προσθέτετε το κατίκι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρετε το ψάρι σε πιάτα με την κίτρινη σάλτσα και τα σοταρισμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με κλαδάκια θυμαριού.

  • «Τσίμπησε» η τιμή του μπακαλιάρου

    Από 18 – 23 ευρώ το κιλό!   Προετοιμάζεται για …μπακαλιαρο – κατανάλωση η εστίαση τη…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…