Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη το νέο βιβλίο του Αναστάσιου Τσορλίδη «Ο Φουσκωτούλης»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη το νέο βιβλίο του Αναστάσιου Τσορλίδη «Ο Φουσκωτούλης»

0

Ο Ξανθιώτης συγγραφέας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παραμύθι με δεκαέξι μικρές ιστορίες μέσα από την καθημερινότητα στο χώρο του νοσοκομείου


«Ο Φουσκωτούλης, ο χαμογελαστός νοσηλευτής του ΑΧΕΠΑ», είμαι εγώ ο ίδιος, εξομολογήθηκε ο Αναστάσιος Τσορλίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τον τίτλο «Φουσκωτούλης», από τις εκδόσεις Σπανίδη.

Ο Ξανθιώτης συγγραφέας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παραμύθι με δεκαέξι μικρές ιστορίες μέσα από την καθημερινότητα στο χώρο του νοσοκομείου, γραμμένες με πολλή αγάπη, που σκοπό έχουν να απαλύνουν τον πόνο μικρών και γιατί όχι και μεγάλων και να χαρίσουν χαμόγελα και αισιοδοξία. Το παραμυθάκι του «Φουσκωτούλη» θέλει να παρηγορήσει και να ενθαρρύνει τους ασθενείς μεταφέροντας μηνύματα δύναμης της ψυχής.

Τόσα χρόνια μέσα στα Νοσοκομεία ως νοσηλευτής, αυτό που με συγκλόνιζε, ήταν και είναι ο πόνος των μικρών ασθενών. Αυτό το συναίσθημα προσπάθησα να το διαχειριστώ με τους μικρούς ασθενείς χρησιμοποιώντας χιούμορ και διάλογο, ανέφερε ο κύριος Τσορλίδης τονίζοντας ότι αυτή η ανάγκη του να βοηθήσει τον πόνο και την απελπισία, που έβλεπε στα αθώα μάτια των παιδιών, τον οδήγησε να γράψει το δεύτερο παιδικό βιβλίο του. Πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα του «Φουσκωτούλη», όπως είπε, ήταν οι καταπληκτικοί και πανάξιοι συνάδελφοί του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου ο ίδιος εργάζεται στο Τμήμα Παθολογίας, και όλοι μαζί είναι σαν μία γροθιά.

Στόχος του συγγραφέα είναι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου να δοθούν στα Νοσοκομεία Ξάνθης και ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να αγοραστούν μεγάλα και ασφαλή παιχνίδια στους παιδότοπους -χώρους των παιδιατρικών κλινικών, ώστε να απαλύνουν όσο μπορούν τον πόνο των παιδιών που θα βρεθούν στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ ήδη το βιβλίο διατίθεται και σε βιβλιοπωλεία στην Γερμανία, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, εις μνήμην των γονιών του συγγραφέα, οι οποίοι ήταν μετανάστες.

Ο Ξανθιώτης δημιουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά, την τιμή και τις θερμές ευχαριστίες του στον Θανάση Μουσόπουλο, που προλογίζει το βιβλίο του και τον θεωρεί, όπως είπε, δεύτερο πατέρα του.

Καταλήγοντας, ο Αναστάσιος Τσορλίδης, μίλησε για το επόμενο βιβλίο που γράφει, ιστορικού περιεχομένου για την Μικρά Ασία, βασιζόμενος στις προσωπικές μαρτυρίες της γιαγιάς του Αναστασίας, που έφυγε πρόσφυγας από την Μικρά Ασία για την Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Νέα Μορσίνη της Ξάνθης.

ΠΗΓΗ: radio899.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…