Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμαρτύρονται οι οικότροφοι φοιτητές για την μετακόμιση τους εν μέσω εξεταστικής

Διαμαρτύρονται οι οικότροφοι φοιτητές για την μετακόμιση τους εν μέσω εξεταστικής

0

Με ανακοίνωση του ΔΠΘ, οι φοιτητές καλούνται να εκκενώσουν το κτήριο Α2 έως τις 6 Μαρτίου


Οι φοιτητές του κτηρίου Α2 των φοιτητικών εστιών Ξάνθης διαμαρτύρονται έντονα καθώς ενημερώθηκαν από το ΔΠΘ στη 1η Μαρτίου ότι, λόγω της επικείμενης ανακαίνισης, θα πρέπει να εκκενώσουν το εν λόγω κτήριο έως τις 6 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «οι φοιτητές του κτηρίου Α2 των φοιτητικών εστιών Ξάνθης ενημερωθήκαμε στις 1/3/24 ότι σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να φύγουμε από τα δωμάτιά μας και να εκκενώσουμε το κτήριο. Την ώρα που μας ζητάνε να μετακομίσουμε, η λέσχη των εστιών παραμένει κλειστή εδώ και σχεδόν 2 βδομάδες για άγνωστο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του κτιρίου να έχουν γυρίσει στις πόλεις τους. Επίσης, η εξεταστική βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για πολλούς από εμάς. Άρα, υπό αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν να μετακομίσουμε εντός λίγων ημερών χωρίς καμία βοήθεια από το πανεπιστήμιο, το όποιο μάλιστα μας απειλεί ότι θα μας κόψει το ρεύμα, το νερό και το Internet μετά το πέρας τις προθεσμίας, στις 7/3/24;».

Εν συνεχεία, αναφέρουν ότι ενώ το πανεπιστήμιο έχει δεσμευθεί οι φοιτητές να μεταφερθούν στο ανακαινισμένο Β2, οι ίδιοι αναφέρουν ότι «η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτηρίου Β2 έχει καθυστερήσει και έτσι θέλουν να μας μετακινήσουν σε δωμάτια άλλων κτιρίων τα όποια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με χαλασμένα υδραυλικά, θέματα υγρασίας-μούχλας, ελλιπή επίπλωση κ.α. Παράλληλα, η εκκένωση του κτηρίου Α2, το τρίτο κτίριο σε σειρά που εκκενώνεται μετά το Β1 και το Β2, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του αριθμού δωματίων στις φοιτητικές εστίες Ξάνθης, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην δωρεάν στέγαση των πρωτοετών φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2024».

Κατά την συνέλευση των κατοίκων του κτηρίου Α2, την οποία στηρίζει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, αποφασίστηκε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στο κτίριο μας έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…