Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΠΘ: «Οι φοιτητές έχουν ενημερωθεί εγκαίρως με πολλαπλές ανακοινώσεις από το φθινόπωρο 2023»

ΔΠΘ: «Οι φοιτητές έχουν ενημερωθεί εγκαίρως με πολλαπλές ανακοινώσεις από το φθινόπωρο 2023»

0

Απαντάει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την μετακόμισής τους εν μέσω εξεταστικής


Ανακοίνωση-απάντηση στους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες Κιμμερίων εξέδωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με την οποία κάνει γνωστό ότι «οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν ενημερωθεί εγκαίρως με πολλαπλές ανακοινώσεις από το φθινόπωρο 2023 και, πιο πρόσφατα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο προσωπικό τους email από την αρχή του έτους (17/1/2024)».

Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα φάση ξεκινά και η ανακατασκευή του κτηρίου Α2. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που στεγάζονται στο κτήριο Α2 μεταφέρονται στο κτήριο Α1. […] Το κτήριο Α1 διαθέτει 67 δωμάτια που είναι στην ίδια κατάσταση με αυτά του κτηρίου Α2 (σε 5 δωμάτια γίνονται ορισμένες επισκευές που θα ολοκληρωθούν σε 4-5 μέρες). Τα δωμάτια του Α1 στα οποία μεταφέρονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Α2 είναι αντίστοιχα με αυτά στα οποία διαμένουν, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά των προσωπικών τους ειδών (μόνον αυτά έχουν να μεταφέρουν) η οποία για όσους και όσες επιθυμούν γίνεται με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΔΠΘ».

Παράλληλα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι « ήδη αρκετοί και αρκετές φοιτητές και φοιτήτριες από το κτήριο Α2 έχουν μεταφερθεί στα νέα τους δωμάτια στο Α1. Για τους τελευταίους και τις τελευταίες φοιτητές και φοιτήτριες που παραμένουν στο Α2 (περίπου 14) δόθηκε παράταση ως τις 14 Μαρτίου 2024 για να μεταφερθούν στα νέα τους δωμάτια».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι οικότροφοι φοιτητές είχαν ανακοινώσει ότι ενημερώθηκαν από το ΔΠΘ στη 1η Μαρτίου ότι, λόγω της επικείμενης ανακαίνισης, θα πρέπει να εκκενώσουν το εν λόγω κτήριο έως τις 6 Μαρτίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «οι φοιτητές του κτηρίου Α2 των φοιτητικών εστιών Ξάνθης ενημερωθήκαμε στις 1/3/24 ότι σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να φύγουμε από τα δωμάτιά μας και να εκκενώσουμε το κτήριο».

Επίσης οι φοιτητές/τριες υποστηρίζουν ότι η μεταφορά τους θα γίνει στο κτήριο Β2 ενώ η ανακοίνωση του ΔΠΘ αναφέρει ότι η προσωρινή μεταφορά των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Α1.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…