Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρυσοχοϊδης: «Θωρακίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο τα σύνορα στον Έβρο»

Χρυσοχοϊδης: «Θωρακίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο τα σύνορα στον Έβρο»

0

Συνομίλησε με τον επικεφαλής της δύναμης ταχείας επέμβασης της FRONTEX

«Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη. Θωρακίζουμε τα σύνορα στον Έβρο και είμαστε εδώ για να βεβαιώσουμε τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Έλληνες, ότι τα σύνορά μας, τα ανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα για τα οποία η Ελλάδα είναι υπεύθυνη, θωρακίζονται κάθε μέρα, όλο και περισσότερο και είναι απολύτως ασφαλή», διαμήνυσε από τους Ψαθάδες Έβρου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον, εξήγγειλε την πρόσληψη επιπλέον 150 Συνοριοφυλάκων στον Έβρο και στη 2η ζώνη – στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, όπως και την ενίσχυση της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Έβρο, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη, βρέθηκε αρχικά στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Αρχηγό ΓΕΣ) και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και στρατιωτικών σχηματισμών.

Συνομίλησε με τον επικεφαλής της δύναμης ταχείας επέμβασης της FRONTEX, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη σημαντική συνδρομή τους στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και με τους Έλληνες Αξιωματικούς που υπηρετούν στις αστυνομικές υπηρεσίες προστασίας συνόρων του Έβρου. Ακολούθως, επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή του τεχνητού εμποδίου στην περιοχή των Ψαθάδων και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο εργολάβο σημειώνοντας πως «το έργο εξελίσσεται και σε λίγο θα συμπληρωθούν περίπου 70 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω επιμήκυνση – επέκταση του φράχτη προς τα βόρεια σύνορά μας, έτσι ώστε κάποια στιγμή όλος ο Έβρος, όλα τα σύνορα στον Έβρο, όλη η μεθόριος, να καλυφθεί με την κατασκευή του φράχτη και όλα τα συνοδά έργα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…