Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το αρδευτικό Ξάνθης στην Βουλή από την Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς

Το αρδευτικό Ξάνθης στην Βουλή από την Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς

0

Ζ. Χουσεΐν: «Ανησυχία αγροτών και φορέων της Ξάνθης για διγλωσσία της κυβέρνησης για την κατασκευή του νέου αρδευτικού στην ΠΕ Ξάνθης»


Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την πορεία υλοποίησης και κατασκευής του νέου αρδευτικού δικτύου στην ΠΕ Ξάνθης, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Στην ερώτηση γίνεται λόγος για αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, με αφορμή κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας – και πρώην Υπουργού – Ν. Παναγιωτόπουλου, με τίτλο «Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Π.Ε. Ξάνθης» (αρ. πρωτ. 2559, ημερομηνία κατάθεσης ερώτησης 11.01.2024). Παρέμβαση που επιχειρεί να βάλει «σκιές» στη δρομολογηθείσα κατασκευή του νέου αρδευτικού στην ΠΕ Ξάνθης, έργου που αναμένεται να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και της γεωργικής παραγωγής στον Νομό Ξάνθης.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, αναμένοντας να λάβει σαφείς απαντήσεις α) σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου στην ΠΕ Ξάνθης, β) αν έχουν παρατηρηθεί εμπόδια και ολιγωρίες στην εξέλιξη του έργου και γ) αν ισχύει το χρονοδιάγραμμα του 2028 για την λειτουργία του έργου;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…