Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα έχει συνέχεια το ενεργειακό project στο Ξυλοκάρβουνο της Σταυρούπολης

Θα έχει συνέχεια το ενεργειακό project στο Ξυλοκάρβουνο της Σταυρούπολης

0

Έγινε συνάντηση με τους μελετητές και την νέα δημοτική αρχή


 Παραλήφθηκε αλλά έχει παρατηρήσεις η μελέτη του δημοτικού πάρκινγκ

 Αποφασισμένη να δώσει συνέχεια και να μην τις θέσει σε κάποιο συρτάρι είναι η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ξάνθης. Η προσπάθεια για άμεση ολοκλήρωση αφορά δυο μελέτες για αντίστοιχα δύο έργα. Το δημοτικό πάρκινγκ που χρόνια τώρα βρίσκεται σε μελετητική …περιδίνηση και τη μελέτη ενός πολύ φιλόδοξου ενεργειακού project που αφορά την επαναλειτουργία του άλλοτε εργοστασίου παραγωγής Ξυλοκάρβουνου στην Σταυρούπολη σε Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Παραλήφθηκε αλλά έχει παρατηρήσεις η μελέτη του δημοτικού πάρκινγκ

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός κατά τη συνεδρίαση της Λογοδοσίας η μελέτη για το δημοτικό πάρκινγκ έχει παραληφθεί όμως υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις. Ανέφερε δε πως είναι σε μια διαδικασία συζητήσεων με τον μελετητή για κάποιες αλλαγές και με το υπουργείο. Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητας που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να γίνει η μετάβαση στο επόμενο στάδιο που είναι η έκδοση άδειας λειτουργίας.

Έγινε συνάντηση με τους μελετητές και την νέα δημοτική αρχή

Σ’ ότι αφορά την επαναλειτουργία του Ξυλοκάρβουνου στην Σταυρούπολη ως Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλώντας στο «Ε» διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει και να υλοποιήσει το project και ότι έχει γίνει μια πρώτη επαφή με τους μελετητές και ότι θα υπάρχει συνέχεια.

Να σημειώσουμε ότι η παρουσίαση του  project είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2023 από τον τότε δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη παρουσία των μελετητών και εντάσσεται στο master plan του δήμου που εκπονεί η μελετητική ομάδα επί διετία. Το ενεργειακό project που προτίθεται να ενεργοποιήσει και να θέσει σε εφαρμογή ο δήμος Ξάνθης στοχεύει, αφ’ ενός να επωφεληθεί η τοπική κοινωνία από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτοντας καταναλωτικές ανάγκες της, εφ’ ετέρου να αξιοποιήσει την βιομάζα επενδύοντας και στην πρόληψη και πυροπροστασία του ορεινού όγκου. Παράλληλα στοχεύει  στην ενεργειακή αναβάθμιση 5 κτηριακών συγκροτημάτων αλλά και την ενεργειακή(ηλεκτρική και θερμική) αυτονομία του Κολυμβητηρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…