Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

0

Αποχωρεί ο Τσέπελης

Προσοχή, ο τίτλος είναι μισός. Δε λέει από πού αποχωρεί ο πρώην δήμαρχος. Πάντως σίγουρα δεν αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης. Και για να μη σας κρατώ σε αγωνία ο πρώην δήμαρχος αποχωρεί από την ΔΙΑΑΜΑΘ μετά από μια ιδιαίτερα θετική θητεία.
Υποψήφιοι είναι οι δήμαρχοι Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Μάλιστα η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 29 Φεβρουαρίου.
Γ.Δ.


Μέχρι νεωτέρας
Λευκή σημαία σηκώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο και οι φωνές, τα γιουχαΐσματα, τα χειροκροτήματα του τετραημέρου πήραν παράταση.
Με λίγα λόγια, αυτά που έγιναν στο συνέδριο δεν έχουν ξαναγίνει σε κανένα κόμμα, ούτε στο ίδιο. Μάλιστα στο συνέδριο συνέβη το εξής μοναδικό, να υπάρξει ο πολιτικός θάνατος ενός αρχηγού εξαιτίας δικών του λαθών, και προφανώς εννοώ τον Τσίπρα. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε μόνος του κάτι που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε.
Στο συνέδριο όμως υπήρξε κι ένας κερδισμένος. Όχι ο Κασσελάκης. Ο πραγματικός νικητής, ο Παππάς που κινήθηκε έξυπνα, έδρασε με σχέδιο και απέδειξε ότι είναι άνθρωπος του παρασκηνίου. Έβαλε υποθήκη για το εγγύς μέλλον, να μου το θυμηθείτε. Απλά κάνει υπομονή μέχρι νεωτέρας.
Γ.Δ.


Ευκαιρία για τον δήμο Ξάνθης
Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ΑΣΕΠ για την Δημοτική Αστυνομία και προβλέπονται να καλυφθούν 1213 μόνιμες θέσεις πανελλαδικά. Πρόκειται για ευκαιρία να καλυφθούν και οι ανάγκες του δήμου Ξάνθης διότι όπως αποδείχτηκε, δήμος σοβαρός χωρίς δημοτική αστυνομία δε νοείται. Κι αυτό διότι οι δήμοι μεγαλώνουν, οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις στην πόλη το ίδιο. Ως εκ τούτου η αστυνόμευση είναι απαραίτητη τουλάχιστον για ορισμένα θέματα διατήρησης της ευταξίας. Μεταξύ μας, υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί και πρέπει να επεμβαίνει η δημοτική αστυνομία.
Βεβαίως, εάν την αφήσουν να λειτουργεί όπως πρέπει και  όχι παρεμβαίνοντας και ακυρώνοντας την αποστολή της.
Γ.Δ.


Τα Τέμπη πονάνε και ζητάνε λύτρωση
Μαύρη και βαριά η χθεσινή μέρα …Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση.  Όλοι εμείς απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και ποτέ ξανά να μη αφήσουμε σαν χώρα να συμβεί κάτι παρόμοιο. Είναι μια βαθιά πληγή που αιμορραγεί και ζητά επούλωση, λύτρωση. Διαχρονικά λάθη, παραλείψεις, παθογένειες του παρελθόντος, κι έμελλε μόλις μια στιγμή για να στοιχειώσουν να σπιλώσουν, να αμαυρώσουν το παρόν μιας ολόκληρης χώρας. Γι’ αυτό ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Για να δείξει ότι θυμάται, ότι τα Τέμπη πονάνε και ζητάνε λύτρωση.
Μ.Ξ.


Μπελάδες…τυχερού
Την Κυριακή που μας πέρασε, ένας κάτοικος Αλεξανδρούπολης, παίκτης του τυχερού παιγνιδιού ΤΖΟΚΕΡ, αναδείχθηκε ο νικητής. Κέρδισε συνολικά 6,5 εκ.ευρώ. Δικαιολογημένα κρίθηκε και χαρακτηρίστηκε ως υπερτυχερός.
Όμως, ο άνθρωπος αυτός, παράλληλα, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε ενώπιον δύο συναισθημάτων. Το πρώτο της μεγάλης, ασύγκριτης χαράς για τη μεγάλη του τύχη. Από την άλλη, ξεκίνησε ο προβληματισμός, οι σκέψεις, η αγωνία, ενδεχομένως και ο φόβος για τη ζωή του εάν γίνει γνωστό ότι αυτός κέρδισε το τεράστιο αυτό ποσό. Αλλά αν πούμε ότι διατηρεί την ανωνυμία, σίγουρα θα προβληματιστεί επίσης για το πως θα επενδύσει, διαθέσει, αξιοποιήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Γι’ αυτό σας λέω, μην στεναχωριέστε που δεν κερδίζετε μεγάλα ποσά. Είναι μπελάς τελικά…
Γ.Δ.


Ενδιαφέρει και το νομό μας

Ιδού ένα καλό νέο που ενδιαφέρει την Περιφέρειά μας γενικά και το νομό μας φυσικά.
Στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της η Περιφέρειά μας για ενεργότερο και παραγωγικότερο ρόλο κατάφερε ν’ αποκτήσει ρόλο στην Ένωση Περιφερειών. Έτσι κατά τη συγκρότηση των επιτροπών ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης εκλέχτηκε πρόεδρος στην Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής περιφερειάρχη Θεόδωρος Μαρκόπουλος εξελέγη αντιπρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής με αντικείμενο τα Τρόφιμα και την Αγροτική Ανάπτυξη. Αυτονόητο ότι και οι δύο επιτροπές αφορούν την περιοχή μας.
Γ.Δ.


Ανακύκλωση στον δήμο Αβδήρων
Είκοσι κάδους ανακύκλωσης για καμένα λάδια θα τοποθετήσει σε αντίστοιχους οικισμούς του, ο δήμος Αβδήρων παρέχοντας έτσι  την ευκαιρία στους επαγγελματίες εστίασης να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον, πετώντας τα καμένα λάδια τους ανεξέλεγκτα αλλά να τα τοποθετούν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αβδήρων έχει τοποθετήσει εκτός από τους κάδους για ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου και παλαιών ρούχων και παπουτσιών. Τώρα και με τους κάδους για καμένα έλαια ολοκληρώνει το φάσμα των ανακυκλώσιμων. Παράλληλα έχει μοιράσει σε δημότες του που έχουν κάνει αίτηση ειδικούς κομποστοποιητές για κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι. Ανακύκλωση στο φουλ λοιπόν στον δήμο Αβδήρων και σιγά σιγά εμπεδώνεται ως συνήθεια στους δημότες και ιδιαίτερα στις νέες γενιές.
Μ.Ξ.


Περί καιρού
Μας αποχαιρετά ο Φεβρουάριος σήμερα και οφείλουμε να τον προσεγγίσουμε για ένα σοβαρό θέμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις υψηλές θερμοκρασίες που μας πρόσφερε. Από αύριο ημερολογιακά μπαίνουμε στην Άνοιξη και η θερμοκρασία κοντεύει ν’ αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Το έχω ξαναπεί. Ο σημερινός «καλός καιρός», χειμωνιάτικα, δεν είναι τελικά καλός. Κάθε άλλο. Είναι κακός διότι οφείλεται στην Κλιματική Αλλαγή και την κρίση που αυτή δημιούργησε και η οποία αλλαγή ανατρέπει τη λειτουργία των φυτών, ζώων και φυσικά ανθρώπων. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η κλιματική αλλαγή και οι ζημιές στα φυτά και τα δέντρα, δημιούργησαν τις υψηλές τιμές π.χ. στο λάδι, στα λαχανικά και φρούτα.
Γ.Δ.


Οι γέφυρες απαιτούν συζήτηση
Το θέμα δεν είναι καινούριο. Έχει προϊστορία και το επανάφερε στην επικαιρότητα ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης πρόσφατα με σχετικές δηλώσεις του.
Δήλωσε λοιπόν ο κ.Μιχαηλίδης μιλώντας στο ENA CHANNEL ότι εξετάζει την περίπτωση να κατασκευαστεί μια γέφυρα στον Νέστο ποταμό που θα ενώνει τον δήμο Νέστου με τον δήμο Τοπείρου. Μάλιστα υποστήριξε ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και προϋπολογίζεται περίπου στο 1,5 εκ.ευρώ.
Προφανώς το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να εξεταστεί και από τις δύο πλευρές. Ότι απαιτείται συζήτηση, συνεννόηση και συναντίληψη, αυτό είναι δεδομένο και σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν αυτά υπόψιν. Εξάλλου γέφυρα θα κτιστεί, χρειάζεται κοινή συζήτηση και απόφαση.
Στο θέμα, εξαιτίας της σοβαρότητά του, θα επανέλθουμε, αναφέροντας και την άποψη του δημάρχου Θωμά Μίχογλου.
Γ.Δ.


Τι συμβαίνει με το στράτευμα;
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσε προχθές πως έγιναν συλλήψεις 10 ατόμων για βομβιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!
Πρόκειται για έναν πυροβολητή στο Στρατό Ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές.
Αν αναλογιστούμε και την σύλληψη των δύο ΟΥΚάδων, της επίλεκτης ομάδας υποβρύχιων καταστροφών, για κατοχή και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, οι οποίοι ερευνήθηκαν ως ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση και αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν από το Ναυτοδικείο, γίνονται δύο οι περιπτώσεις μέσα σ’ ένα μήνα.
Τι σημαίνει αυτό; Δύο τινά. Ότι πρώτον κάποιοι στην αστυνομία άρχισαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (λόγω Χρυσοχοΐδη) και δεύτερον ότι αποκαλύπτεται μία περίεργη ώσμωση κάποιων ελάχιστων αξιωματικών του στρατού με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. Αυτό το δεύτερο είναι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, κι αναμένεται η ολοκλήρωση των ερευνών για ασφαλή συμπεράσματα…
Α.Κ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…