Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές, τι θα ισχύει για αποφυλάκιση και βραχιολάκι

Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές, τι θα ισχύει για αποφυλάκιση και βραχιολάκι

0

Η αποφυλάκιση (υπό όρους) θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη


Μεγάλες αλλαγές φέρνει στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το σχέδιο νόμου που καταθέτει το υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης η μεταρρύθμιση κινείται σε δύο άξονες. Πρώτον, στην αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει την ασφάλεια του πολίτη και έφερε σχετικά παραδείγματα. Δεύτερον, στην επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, που αντιμετωπίζουν κρίσιμα θέματα αυξημένου εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικολογική καταστροφή μέσω των εμπρησμών, η ενδοοικογενειακή βία, η προστασία αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…