Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εγκαινιάστηκε στην Ξάνθη η μάχη της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Εγκαινιάστηκε στην Ξάνθη η μάχη της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

0

Το απόγευμα του Σαββάτου φίλοι και υποστηρικτές του κόμματος βρέθηκαν στο La Terra Café Bar Restaurant όπου τους απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με θέματα που «τρέχουν» και προβληματίζουν


«Όχι στην χαλαρή ψήφο στις επικείμενες ευρωεκλογές»


Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου  η ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας για το ’24 στο La Terra Café Bar Restaurant παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου, πολιτευτές, φίλοι και μέλη του κόμματος. Στο πλαίσιο ενός φιλικού κλίματος ο υπουργός αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, ανέλυσε το θέμα της αλλαγής στον Ποινικό Κώδικα, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στις ευρωεκλογές που έρχονται και τέλος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων.

Μ. Βορίδης: « Η επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών θα απαντήσουν σε σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας»

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πυκνή επικαιρότητα, καθώς το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εξελίσσεται με πολύ σταθερό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι ψηφίσαμε την προηγούμενη Πέμπτη τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος είναι ενταγμένος στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό να επιλυθούν μία σειρά ζητημάτων», όπως τόνισε ο Υπουργός αναφορικά με την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα.

Επεσήμανε, μάλιστα πως η επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών θα απαντήσουν σε σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας.

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως οι πλημμεληματικές ποινές όταν έχουν κατά επανάληψη τέλεση πια δεν θα μπορούν να αναστέλλονται, αλλά θα εκτίονται.

«Συνεπώς, έχουμε μία ανταπόκριση σε αιτήματα της κοινωνίας που αφορούν την αυστηροποίηση των ποινών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Βορίδης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Μία εμβληματική συζήτηση που είναι σχεδόν ταυτοτική»

«Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η συζήτηση για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Λόγος γίνεται για μία εμβληματική συζήτηση που είναι σχεδόν ταυτοτική. Είμαστε η μοναδική χώρα, η οποία δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ένα πρώτο βήμα γίνεται τώρα, κάτι που μας έχει φέρει σε αναμέτρηση με τις δυνάμεις της αριστεράς, οι οποίες είναι απολύτως αντιδραστικές. Όλα αυτά φανερώνουν, όμως ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να ανοίξει μέτωπα και να προχωρήσει», όπως υποστηρίζει όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Δεσμευτήκαμε να ξεκινήσει μία συζήτηση για να υπάρξει ένας μονιμότερος μηχανισμός στο θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης»

Στο κομμάτι των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Υπουργός δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Νομίζω, λοιπόν πως έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να στηρίξει τους αγρότες μας. Άλλωστε, και οι ίδιοι το ξέρουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα θα βοηθήσουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που θα ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής-ΚΑΠ- και θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο έχουμε στρατηγική συμφωνία με τους αγρότες μας. Δώσαμε, επιπλέον το αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός να το δώσει και του χρόνου. Επίσης, δεσμευτήκαμε να ξεκινήσει μία συζήτηση για να υπάρξει ένας μονιμότερος μηχανισμός στο θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ακόμη, φέρνουμε νομοθεσία ενταγμένη στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί μέσα στην επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα στην Βουλή προκειμένου να πάρουν το 50% των 83 εκ ως προκαταβολή οι αγρότες μας. Για αυτό φτιάξαμε ένα πολύ διαφορετικό πλαίσιο τιμολόγησης από τη ΔΕΗ, που ουσιαστικά οδηγεί σε τιμολόγηση 40 % κάτω από το οικιακό τιμολόγιο», όπως επεσήμανε.

Γάμος ομόφυλων: «Μέσα και από αυτό η Νέα Δημοκρατία βγαίνει με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις»

«Είναι ένας νόμος που στο εσωτερικό μας δημιούργησε μία συζήτηση, η οποία τελικά εκφράστηκε με διαφορετικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός που αποφάσισε να αναλάβει η κυβέρνηση αυτή την πρωτοβουλία έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε βουλευτή να εκφραστεί  σύμφωνα με τη συνείδησή του», όπως υποστήριξε.

Τέλος, τόνισε πως μέσα και από αυτό η Νέα Δημοκρατία βγαίνει με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις.

Η απάντηση στις Ευρωεκλογές: «Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που αντί να ψηφίζουν για να διακοπούν τα κονδύλια χρηματοδότησης στην Ελλάδα, να πάνε στο ευρωκοινοβούλιο για να στηρίξουν την Ελλάδα και τους πολίτες της»

Μεγάλη χαρακτήρισε τη μάχη ενόψει των Ευρωεκλογών και την ψήφο επίσης καθόλου χαλαρή.

«Αυτή την στιγμή σύμφωνα με ένα Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου , το οποίο προκλήθηκε κυρίως από την πλειοψηφική συμμαχία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σοσιαλιστών, κουμουνιστών, λοιπόν αριστερών και οικολόγων στοχοποιείται ο πρωθυπουργός της πιο πετυχημένης κεντροδεξιάς διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Αυτή η άδικη και ιδεολογικά κινητροδοτημένη στοχοποίηση επιβάλλει σε όλους μας στην Ελλάδα να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση ενώπιον των Ευρωεκλογών. Η κύρια απάντηση είναι η εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό μας και βεβαίως να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που αντί να ψηφίζουν για να διακοπούν τα κονδύλια χρηματοδότησης στην Ελλάδα, να πάνε στο ευρωκοινοβούλιο για να στηρίξουν την Ελλάδα και τους πολίτες της», όπως καταληκτικά εστιάζει την προσοχή.








 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…