Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φύσηξε έρωτας» και κινήθηκε η αγορά στην Ξάνθη

«Φύσηξε έρωτας» και κινήθηκε η αγορά στην Ξάνθη

0

Ερωτικό κλίμα στα Ανθοπωλεία και Ζαχαροπλαστεία


Έφηβοι και …αιώνιοι έφηβοι γιορτάζουν την Valentine day


Τον …σταυρό τους στον Άγιο Βαλεντίνο, έκαναν χθες Τετάρτη ημέρα της γιορτής του προστάτη του έρωτα, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης! Μια μέρα που κανονικά η κίνηση στην αγορά θα ήταν υποτονική, το βέλος του …μικρού Θεού έκανε το θαύμα του και τη ζωντάνεψε!

 Η καρδιά των ερωτευμένων χτυπά δυνατά στα Ανθοπωλεία της Ξάνθης

«Αγαπάει ο κόσμος…», μας λέει ο πρόεδρος του σωματείου Ανθοπωλών Κωστόπουλος Θανάσης, ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Κρίνος», επιβεβαιώνοντας την αυξημένη κίνηση: «Έρχονται μικροί και μεγάλοι και αγοράζουν άλλος ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, άλλος μια σύνθεση, άλλος αρκουδάκια, καρδούλες. Οι πιο …ερωτευμένες ηλικίες είναι από 16 έως 76! Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί και την γιορτάζουν οι Ξανθιώτες. Εκτός από λουλούδια αγοράζουν γλυκά, οργανώνουν δείπνο στο σπίτι ή σε εστιατόρια που έχουν ετοιμάσει μενού. Είναι μια νότα αισιοδοξίας και χαράς. Άλλωστε ο έρωτας είναι η χαρά της ζωής!». Τα ανθοπωλεία της Ξάνθης διαθέτουν ευφάνταστες συνθέσεις και ιδέες για δώρα για όλα τα βαλάντια και οι Ξανθιώτες τα τίμησαν δεόντως…


Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά…

Οι καρδιές λιώνουν από γλύκα…

Αυξημένη κίνηση και στα Ζαχαροπλαστεία της πόλης που έχουν διευρυμένο ωάριο για να καλύψουν τις ανάγκες. Όπως σημειώνει η πρόεδρος του σωματείου Καταστημαρχών Ζαχαροπλαστών Ελένη  Παπαγιανοπούλου, τα γλυκά και τα λουλούδια είναι οι πρωταγωνιστές της γιορτής του έρωτα: «Υπάρχει αυξημένη κίνηση σήμερα στα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης. Μεγάλη ζήτηση έχουν οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς και άλλα γλυκά που έχουμε ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα αυτή. Επισκέπτονται τα ζαχαροπλαστεία όλες οι ηλικίες και έφηβοι αλλά και ηλικιωμένοι».

Ο έρωτας περνάει από  το στομάχι…

Ο Άγιος Βαλεντίνος γεμίζει και τα ταμεία των εστιατόρων και των καφέ, όπως μας επισημαίνει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου: « Έχουμε ένα ερωτικό κλίμα στην Ξάνθη. Τα μαγαζιά της εστίασης αλλά και τα καφέ έχουν ετοιμάσει μενού ειδικά για την ημέρα, σερβίροντας διάφορα γλυκά σε σχήμα καρδιάς και γενικά είναι μια μέρα ξεχωριστή για τους ερωτευμένους που θέλουν να περάσουν όμορφα με το ταίρι τους».

Δώρα γάμοι και προτάσεις γάμων …

Να σημειώσουμε ότι αυξημένη ήταν η κίνηση και στα είδη δώρων. Οι νεαροί και οι νεαρές επιλέγουν διάφορα λούτρινα ζωάκια για δώρο. Κίνηση παρατηρήθηκε και στα καταστήματα  εσωρούχων και για πιο…hot καταστάσεις. Επίσης λόγω της σημειολογίας της υπήρξαν ζευγάρια που ενώθηκαν με τα δεσμά του πολιτικού γάμου στην Ξάνθη αλλά και κάποιοι που επισκέφτηκαν τα κοσμηματοπωλεία για δαχτυλίδια γάμου!

Valentine day και οι καρδιές των ερωτευμένων χτύπησαν πιο δυνατά! Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για ζωή, για δημιουργία, για ευτυχία!  Μόνο και μόνο γι αυτό αξίζει να τον τιμούμε…και να τον γιορτάζουμε!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…