Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Επιστροφή με τρακτέρ στην Αθήνα Σάββατο ή Δευτέρα επεξεργάζονται τα μπλόκα

Επιστροφή με τρακτέρ στην Αθήνα Σάββατο ή Δευτέρα επεξεργάζονται τα μπλόκα

0

Μετρούν δυνάμεις για συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας οι συντονιστικές των αγροτικών μπλόκων τις τελευταίες ώρες


Απόφαση να σκληρύνουν την στάση τους μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου φαίνεται ότι έχουν πάρει οι εκπρόσωποι των μπλόκων, αφού η υποδοχή των μέτρων που ανακοινώθηκαν στο Μαξίμου μόνο θερμή δεν ήταν. Ήδη στα κοντινά μπλόκα της Αθήνας γίνεται λόγος για περισσότερο αποφασιστικές κινητοποιήσεις.

Δεν αποκλείεται να προηγηθεί μια πανελλαδική σύσκεψη αντίστοιχη με εκείνη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να επικυρωθεί για ακόμα μια φορά το ενωτικό κλίμα και η μαζική απήχηση των φετινών μπλόκων, αν και διαφαίνεται πως ορισμένες φωνές θα εκφραστούν με ηπιότερους τόνους.

Πάντως, το κλίμα μετά τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, έγινε εκρηκτικό στα μπλόκα που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από απόσταση, με τους αγρότες να θεωρούν «αστεία» την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου σε δύο δόσεις, από την στιγμή που διαπιστώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο πως τα ποσά αυτά είναι ανεπαρκή ακόμα και όταν καταβάλλονται στο σύνολό τους.

Τα αιτήματα για φθηνότερο αγροτικό ρεύμα δεν έχουν απαντηθεί, θεωρούν, αφού διατηρείται μια απόσταση μεταξύ των 7 λεπτών ανά κιλοβατώρα που διεκδικούν τα μπλόκα και των 11 λεπτών τα οποία ανακοινώθηκαν για μεμονωμένους αγρότες με οφειλές. Πιο απλά, φαίνεται ότι μετά την σύσκεψη της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου υπό τον πρωθυπουργό, το χάσμα μπλόκων και κυβέρνησης μεγάλωσε και πλέον μένει να φανεί η επιδραστικότητα των πιο «θερμόαιμων» εκφραστών του αγροτικού συνδικαλισμού να συντονίσουν μεγαλύτερων διαστάσεων κινητοποιήσεις, κάτι που σίγουρα απεύχονται στο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, με αντίθετο τρόπο ερμηνεύει τα απόνερα της σύσκεψης μπλόκων και Μητσοτάκη στο Μαξίμου η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει αισιόδοξος πως οι αγρότες θα εκτιμήσουν θετικά τις παροχές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από την κυβέρνηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…