Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και προγραμματισμός δράσεων το θέμα της Συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ

Εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και προγραμματισμός δράσεων το θέμα της Συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ

0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με βασική θέση του ΔΣ την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά


Συνεδρίασε στην Ξάνθη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και τον προγραμματισμό δράσεων.

Ακολούθως, απηύθυνε κάλεσμα για συντονισμό σε κάθε Ένωση Συλλόγων και σε κάθε Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

Όπως αναφέρει: «Βασική θέση του ΔΣ είναι και παραμένει η προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά μέσα από την αδιάκοπη και αταλάντευτη διεκδίκηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του γονεϊκού κινήματος».

Επίσης, ενόψει της 6ης του Μάρτη (ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού) το ΔΣ συμμετέχει και (συν)διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και διεκδίκησης για:

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς κοινωνικών επιστημόνων με οργανικές θέσεις σε κάθε σχολική μονάδα για να στηρίζουν τη σχολική ζωή.

-Δημιουργία Σχολών Γονέων σε κάθε σχολείο με ευθύνη των Δήμων, μέσα από μαζικούς διορισμούς κοινωνικών επιστημόνων στους ΟΤΑ.

-Αναβάθμιση στο σχολικό πρόγραμμα όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της φυσικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

-Ενίσχυση των «εξωταξικών δραστηριοτήτων» σε κάθε σχολείο με ομάδες θεατρικές, αθλητικές, μουσικές, περιβαλλοντικές, που θα ενισχύουν τις σχέσεις μέσα στη σχολική κοινότητα.

-Πρόληψη αποκλειστικά από κοινωνικούς επιστήμονες των Κέντρων Πρόληψης και των Δήμων.

-Καμία συζήτηση για κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και των Κέντρων Πρόληψης. Διεύρυνση του ρόλου τους-συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…