Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοιγοκλείνει ανά 15 μέρες η Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου

Ανοιγοκλείνει ανά 15 μέρες η Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου

0

Για λόγους εξοικονόμησης προσωπικού –  Οριακή η λειτουργία της Παθολογικής

Φουλ στην γρίπη…60 νοσηλείες όλοι ηλικιωμένοι


 Στα αζήτητα των γιατρών το νοσοκομείο της Ξάνθης  – Στο περίμενε για εγχείρηση κοίλης τρία χρόνια!


Δεκαπέντε μέρες τον μήνα λειτουργεί η Ουρολογική Κλινική στο νοσοκομείο Ξάνθης και τις άλλες 15 μέρες παραμένει κλειστή! Έτσι αν κάποιος συμπολίτης μας παρουσιάσει …ουρολογικά προβλήματα όταν είναι κλειστή και χρήζει νοσηλείας θα πρέπει να κατευθυνθεί στο νοσοκομείο Καβάλας. Αυτό είναι το μοντέλο λειτουργία τους νοσοκομείου Ξάνθης: Συγχώνευση κλινικών και …υπολειτουργία και Θεός φυλάξοι τους Ξανθιώτες!


«Ναι, η Ουρολογική λειτουργεί 15 μέρες τον μήνα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» Α. Κυριαλάνης Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης

15 μέρες μόνο κάθε μήνα ανοιχτή η Ουρολογική του νοσοκομείου Ξάνθης

Πρώτα μας το μετέφεραν ασθενείς που πήγαν στο νοσοκομείο με ουρολογικά προβλήματα και βρήκαν την κλινική κλειστή, όπως τους ενημέρωσαν οι γιατροί, και δεύτερον μας το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης Απόστολος Κυριαλάνης: «Ναι η Ουρολογική λειτουργεί 15 μέρες τον μήνα. Κι αυτό συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με δύο γιατρούς δεν μπορεί να δουλεύει όλο τον μήνα ούτε με 3 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό». Όπως εξήγησε ο κ. Κυριαλάνης αρχικά η Ουρολογική ήταν στον β’ όροφο με πολλές κλίνες και συνυπήρχε με την ΩΡΛ κλινική και την οφθαλμολογική: «Τώρα όμως δεν υπάρχει ΩΡΛ και λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού στο περιτοναϊκό και το νεφρολογικό τμήμα θα έπρεπε να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού για να καλύπτονται και τα τμήματα».

Οριακή η λειτουργία της Παθολογικής

Σε οριακό επίπεδο από πλευράς ιατρικού προσωπικού συνεχίζει την λειτουργία της η Παθολογική κλινική. Με δύο μόνιμους γιατρούς, την συνδρομή ενός ιδιώτη και έναν …δανεικό από την Καβάλα κάποιες μέρες. Επίσης συνδράμουν και στρατιωτικοί γιατροί.

Αναφορικά με το σενάριο της μεταστέγασης του στρατιωτικού νοσοκομείου στο νοσοκομείο Ξάνθης ο κ. Κυριαλάνης σημείωσε ότι αυτό γίνεται μόνο για έκτακτους λόγους για να συνδράμουν όταν υπάρχει έλλειψη και δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΕΣΥ. Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης με επιπλέον 1.800 ευρώ τον μήνα θα ανταμειφθούν οι στρατιωτικοί γιατροί που θα δεχτούν να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Φουλ στην γρίπη…60 νοσηλείες όλοι ηλικιωμένοι

Στο μεταξύ μεγάλη έξαρση της γρίπης και γενικά των λοιμώξεων παρατηρείται στην Ξάνθη. Πάνω από 60 είναι οι νοσηλευόμενοι με γρίπη και από αυτούς μόνο 2 είναι κάτω από 60 ετών, ενώ πάνω από 20 είναι πάνω από 80 ετών! Όπως σημειώνει ο κ. Κυριαλάνης αυτό είναι ένδειξη ότι έχουμε έξαρση της γρίπης και των ιώσεων γενικά, όχι όμως του κορωνοϊού, αλλά και ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι κρατιούνται για νοσηλεία, γιατί εφόσον οι γιατροί εναλλάσσονται δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση και κρίνεται σκόπιμη η νοσηλεία για να αποφευχθούν επιπλοκές. Επίσης σημείωσε ότι αποτελεί ένδειξη έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και οικονομικής δυσπραγίας.

Δεν ήρθαν νέοι γιατροί της προκήρυξης – Στα αζήτητα των γιατρών το νοσοκομείο της Ξάνθης

Η προκήρυξη για τους 3 νέους γιατρούς στο νοσοκομείο ήταν στον αέρα απ’ τον Νοέμβριο όμως ακόμη δεν έχει έλθει κανένας νέος γιατρός για να αναλάβει καθήκοντα: «Ένας βασικός λόγος που δεν επιλέγουν οι γιατροί το νοσοκομείο της Ξάνθης είναι η υποστελέχωση γιατί αυτό σημαίνει δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Γι’ αυτό προτιμούν νοσοκομεία με πολλούς ειδικούς γιατρούς και ειδικευόμενους όπου υπάρχει σύμπραξη πολλών ειδικοτήτων,  με αποτέλεσμα νοσοκομεία όπως της Ξάνθης να είναι στα αζήτητα και να μην βελτιώνεται η κατάστασή τους».

Στο περίμενε για εγχείρηση κοίλης τρία χρόνια!

Τέλος μιλώντας για την κατάσταση στα χειρουργεία σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό του υπουργείου για απογευματινά «ιδιωτικά» χειρουργεία στο ΕΣΥ ο κ. Κυριαλάνης διατυπώνει την άποψη ότι είναι δύσκολο αυτό να εφαρμοστεί στα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν έλλειψη γιατρών. Σημείωσε δε ότι λόγω αυτής της έλλειψης στο νοσοκομείο Ξάνθης τα προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν λίστα αναμονής έως και τρία χρόνια!  Ναι, ειδοποίησαν ασθενή για χειρουργείο κοίλης μετά από τρία χρόνια!


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…