Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της Τρίτης

Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της Τρίτης

0

Κλειστοί δρόμοι, αποκλεισμένα λιμάνια, μπλοκαρισμένα τελωνεία


Τις μηχανές των τρακτέρ άρχισαν να ζεσταίνουν οι αγρότες από σήμερα ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα.

Η απόφαση ελήφθη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν αγροτικοί σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα.

Από τις 11:00 σήμερα στην πλατεία της Αγίας οι γεωργοί πραγματοποιηούν συλλαλητήριο, μιας και κρίθηκε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται συμβολικοί αποκλεισμοί σε τελωνεία, λιμάνια και δημόσια κτίρια, αλλά και συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων.

Επίσης, συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Κλειστό θα είναι από σήμερα στις 11 π.μ. το τελωνείο της Νίκης για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα ενώ από προχτές το βράδυ έχει αποκλειστεί το τελωνείο της Καστοριάς στο Δισπηλιό.

Αγρότες του μπλόκου της Καστοριάς προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

Οι αγρότες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα μιας και τα δημοσιονομικά περιθώρια υπάρχουν σύμφωνα με τους ίδιους.

Οι παραγωγοί της Ηπείρου εμμένουν στα αιτήματά τους καλώντας την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Καθημερινά προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ενώ επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…