Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόσκληση στους φορείς της Ξάνθης για αύξηση των μετοχών τους στην ΑΝΡΟ

Πρόσκληση στους φορείς της Ξάνθης για αύξηση των μετοχών τους στην ΑΝΡΟ

0

Μόνο 7% η συνολική συμμετοχή των φορέων της Ξάνθης στο μετοχικό της κεφάλαιο της εταιρείας  – Με ποσοστό 18% συμμετέχει ο δήμος Κομοτηνής


Μιλά στο «Ε» ο Διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΡΟ που διαχειρίζεται το Leader Ξάνθης – Ροδόπης Δημήτρης Λουρίκας


Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους φορείς της Ξάνθης για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής τους στην Αναπτυξιακή Ροδόπης (ΑΝΡΟ)  αυξάνοντας τα μετοχικά τους μερίδια, απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΡΟ Δημήτρης Λουρίκας. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή την στιγμή στο ΔΣ της εταιρείας που διαχειρίζεται το Leader της Ροδόπης και της Ξάνθης, το συνολικό ποσοστό μετοχών των φορέων της Ξάνθης, ανέρχεται σε περίπου 7% ενώ μόνο ο δήμος Κομοτηνής κατέχει το 18%!

Μόνο 7% η συνολική συμμετοχή των φορέων της Ξάνθης στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΡΟ

Ειδικότερα: Ο δήμος Ξάνθης κατέχει 1,40%, ο δήμος Αβδήρων 1,91 %, ο δήμος Μύκης 1,40% και ο δήμος Τοπείρου 1,40 και 0,80% το ΕΒΕ Ξάνθης. Την ίδια στιγμή ο δήμος Κομοτηνής συμμετέχει όπως προείπαμε 18, 46% , η περιφέρεια 16,49% και η ΠΕΔ 11%.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουρίκας στο «Ε» η πρόσκληση προς τους φορείς της Ξάνθης αποσκοπεί στον εξορθολογισμό ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση του μετοχικού σχήματος, σημειώνοντας πως αυτό θα δώσει το δικαίωμα τους φορείς της Ξάνθης να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα όργανα της εταιρείας και να είναι ρυθμιστικός παράγοντας στην επιλογή της νέας διοίκησης: «Η ΑΝΡΟ είναι ένα καλό εργαλείο για όλους. Θα πρέπει λοιπόν τα βάρη και η εκπροσώπηση σε μια εταιρεία να είναι ισόρροπα μεταξύ των μετόχων της. Θα ήταν προς τον συμφέρον όλων αν οι φορείς της Ξάνθης μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα όργανά της».

75 προτάσεις για το μίνι Leader των 1, 5 εκ. ευρώ!

Επεσήμαινε δε ότι αυτό δεν σχετίζεται με την λειτουργία της ΑΝΡΟ και κατ’ ουδένα λόγο δεν επηρεάζει την αξιολόγηση των προτάσεων από τις δύο περιφερειακές ενότητες που γίνεται με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια και είναι ισάριθμες και στους δύο νομούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουρίκας περίπου τον Μάρτιο θα πραγματοποιεί η γενική συνέλευση και η εκλογή του νέου ΔΣ της εταιρείας αφού προηγείται ο ορισμός των εκπροσώπων από τους φορείς. Καταλήγοντας ο κ. Λουρίκας ανέφερε πως τους επόμενους μήνες αναμένεται η προκήρυξη του νέου Leader που θα «τρέξει» το 2025 ενώ τώρα «τρέχει» η αξιολόγηση των προτάσεων του μίνι Leader. Εξηγώντας είπε πως πρόκειται για το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ που δόθηκε έξτρα στην ΑΝΡΟ κατατέθηκαν 75 προτάσεις ύψους 13,7 εκ. ευρώ οι οποίες και θα αξιολογηθούν για το νέο Leader.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…