Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα τσιμιτσούρι

Μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα τσιμιτσούρι

0

-700 κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

-Ανθό αλατιού

-Πιπέρι

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κλαδί φρέσκο θυμάρι

-3 κ.σ. λευκό κρασί

-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Για σάλτσα Chimichurri (σάλτσα μυρωδικών)

-1 ματσάκι μαϊντανό

-1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-0.5 σκελίδα σκόρδο

-1 κ.γ. ρίγανη

-1 κ.γ. μουστάρδα

-0.5 κ.γ. καυτερό ή γλυκό μπούκοβο

-2 κ.σ. νερό

-1 κ.γ. μέλι

-60 γρ. ελαιόλαδο

-3 κ. της σούπας ξύδι από κρασί

-αλάτι και μαύρο πιπέρι

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σπαλομπριζόλα. Την αλείφουμε καλά, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί.

Όταν έρθει η ώρα να την ψήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Παίρνουμε μία γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Βάζουμε την μπριζόλα και την ψήνουμε για 7 λεπτά την κάθε πλευρά.

Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα ένα μπολ, την καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και περιμένουμε 10 λεπτά ώστε να αποκτήσει όλα τα υγρά της.

Έπειτα την τοποθετούμε στο ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λωρίδες (η μέθοδος κοπής ονομάζεται ταλιάτα).

Για τη σάλτσα ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τα κομμάτια της μπριζόλας (ταλιάτα) σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα μυρωδικών.

Σερβίρουμε με μία σαλάτα από ρόκα, ντοματίνια και παρμεζάνα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…