Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Η χώρα μας ανήκει στη Δύση

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Η χώρα μας ανήκει στη Δύση

0

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο εσωτερικό της ΝΔ και της κυβέρνησης με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή


Ο κύβος ερρίφθη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο ήρθε χθες στο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, έστειλε μάλιστα ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Απάντησε όμως και στην Εκκλησία.

«Η χώρα μας ανήκει πολιτικά, αμυντικά, κοινωνικά, πολιτισμικά εις την Δύση, όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και οι αξίες μας είναι η μήτρα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Για αυτό το όραμα μας είναι η Ελλάδα να ανήκει στα κράτη εκείνα που αποδίδουν σημασία σε ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες και κράτος δικαίου», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην αναδιαμόρφωση του δικαστικού χάρτη και στην συνέχεια το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ρύθμιση έχει ήδη συζητηθεί εκτενώς με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα για την ισοτιμία όλων των πολιτών. Υπογράμμισε όμως ότι κυρίως επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων, που επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα παιδιά.

«Μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους, χωρίς πουθενά να έβλαψε την κοινωνική συνοχή και αρμονία», σημείωσε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης.

Δήλωσε δε περήφανος διότι όπως είπε έγινε νηφάλια συζήτηση χωρίς ακρότητες, στην κοινωνία και στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

«Ακούστηκαν όλες οι απόψεις και σέβομαι όλες τις απόψεις. Ακούστηκαν οι απόψεις της εξέλιξης και της παράδοσης. Και η δική μας άποψη που εντάσσει την εξέλιξη μέσα στην παράδοση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε όμως ότι ακούστηκαν και οι φωνές των ομόφυλων γονέων, που θα μπορούν όπως τόνισε πλέον να κοιμούνται ήσυχοι ότι το παιδί τους δεν θα καταλήξει σε ίδρυμα.

Η απάντηση Μητσοτάκη στην Εκκλησία

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο δεν θα επεκτείνει την παρένθετη κύηση σε ομόφυλα ζευγάρια και δεν θα εισάγει όρους «γονέας 1» και «γονέας 2». Διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα δε θα γίνει εργαστήριο πειραμάτων». Τόνισε ότι αντίθετα το νομοσχέδιο προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το θέμα «δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις» και πρόσθεσε: «Έτσι υποδέχομαι τις θέσεις της Εκκλησίας, που σέβομαι απόλυτα». Υπενθύμισε άλλωστε με νόημα ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πολλές πρακτικές λύσεις σε θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και σε θέματα του κλήρου».

Τόνισε επίσης ότι «αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις». Ενώ έκανε λόγο για ώριμες αλλαγές όπως ο πολιτικός γάμος και η καύση νεκρών, που δεν έβλαψαν την κοινωνία και δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία πολιτείας και Εκκλησίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…