Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κρυώνουν πολλά νοικοκυριά στην Ξάνθη

Κρυώνουν πολλά νοικοκυριά στην Ξάνθη

0

Στα 200  – 300 λίτρα το μήνα οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης –  Δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης


«Καίνε» οι φόροι sτα καύσιμα και κρατούν υψηλή την τιμή της βενζίνης


Χωρίς καλή θέρμανση και όχι μόνο από μία πηγή, είναι πολλά νοικοκυριά στην Ξάνθη. Αυτό διαπιστώνεται από τις μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που προμηθεύονται τον μήνα που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύπτουν τις ανάγκες από θέρμανση με καλοριφέρ αυτή την εποχή, παρότι μέχρι στιγμής πλην κάποιων ημερών ο χειμώνας είναι ήπιος. Το συμπέρασμα είναι ότι κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο ανάβοντας κάποιες ώρες και προφανώς συνεχίζουν με κλιματιστικά ή διάφορα θερμαντικά.

Τουρτουρίζουν από το κρύο πολλοί συμπολίτες μας  – 200  – 300 λίτρα το μήνα οι παραγγελίες

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Πρατηριούχων καυσίμων Ξάνθης κ. Χαραλαμπίδης οι παραγγελίες κατά μέσο όρο είναι 200 – 300 λίτρα τον μήνα: «Ποσότητες που δεν επαρκούν για τη θέρμανση ενός μήνα. Μάλλον συμπληρώνουν με κλιματιστικά ή σόμπες. Παρότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πέσει στα 1,25 – 1,30 ευρώ το λίτρο ενώ ξεκίνησε με 1,40 ο κόσμος δεν παίρνει την ποσότητα που του καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση . Αυτό δείχνει ότι δεν έχει λεφτά και προσπαθεί να ζεσταθεί όπως μπορεί», σημειώνει ο κ. Χαραλαμπίδης

«Καίνε» οι φόροι sτα καύσιμα – Πάρτι κάνουν τα διυλιστήρια

Σε υψηλά επίπεδα όμως είναι και η βενζίνη παρότι  η χρηματιστηριακή τιμή του πετρελαίου έχει πέσει στα 79 δολάρια το βαρέλι. Κι ενώ σε αντίστοιχες τιμές η βενζίνη είχε 1,20 τώρα είναι ακατέβατα στα 1,66: «Θα έπρεπε μ’ αυτή την τιμή στο βαρέλι να είναι κάτω από 1,20 η βενζίνη. Φταίνε τα διυλιστήρια και το κράτος με τους φόρους. Στα καύσιμα το 55% είναι φόροι. Κάνουν πάρτι και τα διυλιστήρια. Το 2021 είχαν 40 – 60 εκ. ευρώ κέρδη και τώρα 5,5 δισεκατομμύρια!. Το αποτέλεσμα είναι παρότι το πετρέλαιο πέφτει η τιμή της βενζίνης να είναι υψηλή. Γι αυτό κι ο κόσμος έχει μειώσει τις μετακινήσεις του», επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Τέλος αναφορικά με το αν οι Ξανθιώτες κάνουν εκδρομές στην Βουλγαρία για να αγοράσουν φτηνά καύσιμα, ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε πως αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στην Κομοτηνή και όχι στην Ξάνθη λόγω και της απόστασης από την Νυμφαία ως πύλη εισόδου στην Βουλγαρία.


 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…