Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

0

Όλα καλά για το αρδευτικό μας
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή σύσκεψη υπο τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη και των δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών για το αρδευτικό της Ξάνθης εξ αφορμής της επερώτησης του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κρίθηκε σκόπιμο η απάντηση να δοθεί από τον υπουργό και να μην γίνει αντικείμενο σύσκεψης ένα έργο που βρίσκεται υπό δημοπράτηση. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης είχε τεχνική σύσκεψη στις 20 Δεκεμβρίου με τους αρμόδιους διευθυντές της ΔΕΗ για τα Υδροηλεκτρικά φράγματα Φ. Φώτου και ο Ι. Μαύρο για το αρδευτικό της Ξάνθης. Όλα βαίνουν καλώς για το έργο της Ξάνθης και είναι εκ του πονηρού όσοι επινοούν εκ του μη όντος να δημιουργήσουν πρόβλημα στο έργο.
Μ.Ξ.


Το μέλλον του Ξενία Ξάνθης
Στις 15 Φεβρουαρίου κρίνεται το μέλλον του Ξενία της πόλης μας.
Τότε λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενοικίασή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ξενία Ξάνθης κατασκευάστηκε το 1967 σε σχέδια του Γιώργου Νικολετόπουλου σε έκταση 9 στρεμμάτων.
Το Ξενία Ξάνθης, όπως και τα υπόλοιπα επτά, ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα Ξενία βρίσκονται κλειστά και αδρανή επί χρόνια.
Το ίδιο θα συμβεί και με το δικό μας εάν δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος να το λειτουργήσει.
Γ.Δ.


Αποστρατεύθηκαν Γιώρης και Χατζησταμάτης
Στις πρόσφατες κρίσεις της Αστυνομίας ως γνωστόν υπήρξαν προαγωγές των αξιωματικών αλλά και άλλων που αποστρατεύονται. Πρόκειται για έναν κανόνα που ισχύει και δεν πρόκειται ν’αλλάξει. Ισχύει σε Στρατό και Αστυνομία από ιδρύσεως.
Ανάμεσα στους αστυνομικούς που αποστρατεύθηκαν είναι και ένας αξιωματικός ο Πασχάλης Γιώρης, με τον οποίο η κοινωνία της Ξάνθης είχε μια ιδιαίτερα θετική σχέση και συνεργασία.
Αστυνομικός ευθύς, ικανός, με επικοινωνιακή ευχέρεια, ευπροσήγορος και συνεργάσιμος.
Η αποστράτευσή του ξάφνιασε αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο Γιώρης έχει έτσι κι αλλιώς κερδίσει τους Ξανθιώτες.
Μαζί με τον Γιώρη αποστρατεύθηκε και ο υποδιευθυντής Κώστας Χατζησταμάτης.
Γ.Δ.


Ποια είναι η αλήθεια κύριε Τσώνη;
Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), αρνητικά τουριστικά μεγέθη κατέγραψε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Έτσι σύμφωνα με τις εκθέσεις για το 2022 υπήρξε μείωση κατά 71% στην επισκεψιμότητα και 17% μείωση στις εισπράξεις.
Τα νούμερα είναι αρνητικά πέρα για πέρα. Μάλιστα προέρχονται από τον πλέον αρμόδιο φορέα. Γεγονός που μας δημιουργεί απορία και προβληματισμό για την εγκυρότητα των στοιχείων που δήλωνε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθ.Τσώνης τα οποία και καταρρίπτονται παταγωδώς.
Γενικά, η περιφέρειά μας και η Ξάνθη ειδικά, έχουν να διανύσουν αρκετό δρόμο ακόμη για να προσδοκά οικονομικά οφέλη σημαντικά από τον Τουρισμό.
Γ.Δ.


Τρένα εν αναμονή
Το πολυετές ανέκδοτο που συνεχίζεται ακόμη είναι «Τρένα στην Ξάνθη!»
Όσοι συμπολίτες και εν γένει Θρακιώτες ελπίζουν να δουν τρένα να κυκλοφορούν στην περιοχή μας την επόμενη πενταετία, σίγουρα θα είναι άνθρωποι αισιόδοξοι.
Τίποτε δεν προδικάζει ότι τρένα θα σφυρίξουν στις θρακιώτικες ράγες παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια και δηλώσεις.
Τρένα γιοκ, κι ας πιέζουν οι αμερικάνοι, κι ας δηλώνουν οι κατά καιρούς υπουργοί για την Σιδηροδρομική Εγνατία. Είναι λόγια, όνειρα θερινής νύχτας τα οποία μάλιστα επαναλαμβάνονται ετησίως μια φορά, έτσι για να διατηρείται το έθιμο των απατηλών υποσχέσεων.
Μάλιστα προχθές ακόμη το παραμύθι εμπλουτίστηκε με ένα νέο σενάριο. Ο τεμαχισμένος ΟΣΕ που δοκιμάστηκε και απέτυχε, θα ξαναενωθεί εις σάρκαν μίαν.
Σε δουλειά να βρίσκονται τα ακριβοπληρωμένα στελέχη. Το είπαμε πρόσφατα. Για να γίνει σωστή δουλειά, θα πρέπει να φύγουν ΟΛΟΙ οι παλιοί. «Τα γέρικα και κακομαθημένα σκυλιά δεν μπορούν να μάθουν νέα κόλπα».
Γ.Δ.


Στην υπηρεσία των δημοτών η ΔΕΥΑΞ
Άμεση ανταπόκριση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών παρέχει η  ΔΕΥΑΞ. Αυτό μας μετέφεραν συμπολίτες μας που έπαθαν διαρροή νερού στην πολυκατοικία τους και μέσα σε δέκα λεπτά από την στιγμή πήραν τηλέφωνο στην ΔΕΥΑΞ, ήρθε συνεργείο και αποκατέστησε τάχιστα την βλάβη. Και ήταν μέρα Σάββατο παρακαλώ! Αυτό δείχνει πως η ΔΕΥΑΞ σέβεται τον δημότη καταναλωτή και του παρέχει άμεσα τις υπηρεσίες που δικαιούται. Δείχνει επίσης και το καλό επίπεδο διοίκησης που είχε η δημοτική επιχείρηση ώστε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο άμεσης παρέμβασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών. Ευελπιστούμε πως και η νέα διοίκηση όταν αυτή αναλάβει, να συνεχίσει σ’ αυτό τον δρόμο.
Μ.Ξ.


Αυξάνονται οι αξιωματικοί στην Αστυνομία
Το σχόλιο αποτελεί το συμπέρασμα μιας φιλικής συζήτησης με συμπολίτη που έχει πολύ καλές γνώσεις στα ενδότερα της Αστυνομίας. Μάλιστα η συζήτηση έγινε την περίοδο των νέων κρίσεων των αξιωματικών σε όλα τα επίπεδα.
Μ’ αυτήν λοιπόν την αφορμή μου γνωστοποίησε ο συνομιλητής μου ότι οι αξιωματικοί όλων των βαθμίδων έχουν αυξηθεί σε συντριπτικά υψηλό ποσοστό. Πλέον οι ανώτεροι αξιωματικοί βρίσκονται σε θέσεις που παλαιότερα υπηρετούσε ένας απλός βαθμοφόρος.
Χαρακτηριστική η δήλωση του συμπολίτη «έτσι που πάει η υπόθεση της αύξησης του αριθμού των αξιωματικών, σε λίγο καιρό, θα είναι περισσότεροι των απλών αστυνομικών».
-Γι΄αυτό άραγε μειώθηκαν οι απλοί μάχιμοι αστυνομικοί από τους δρόμους;
Πάντως χωρίς στρατό μάχη δεν κερδίζεις μόνο με αξιωματικούς…
Γ.Δ.


Σχολιάζοντας μια συνεργασία
“En Marche!” : η επωνυμία του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, που απλώς σημαίνει “Εμπρός!”!
2024: δίσεκτο και επετειακό! Πέραν όλων των άλλων (άλλη στιγμή τα λοιπά) συμπληρώνουμε την πρώτη Επέτειο, τον πρώτο Ιωβηλαίο, των (πρώτων!) δέκα ετών της στήλης “52 Εβδομάδες” του ταπεινοφρόνως υπογράφοντος στην Εφημερίδα! Πριν κάτι σποραδικές δημοσιεύσεις, 25.07.2014 το πρώτο άρθρο, 26.07.2014 το επίσημο καλωσόρισμα από τον κο Εκδότη στην περίφημη 3η σελίδα! Πώς περνούν τα χρόνια – αλλά ευχάριστα και δημιουργικά! Προτού κατευθυνθώ για το απαραίτητο …μπότοξ (!) λόγω της δεκαετίας, θα φροντίσω να κεράσω τις απαραίτητες καριόκες (με κ…) Ξάνθης σε όλους στο Εθνικό Κέντρο (ποιό;!)!
520 Εβδομάδες λοιπόν: όχι, δεν αλλάζει ο τίτλος της στήλης!
Μολονότι για το επετειακόν θα επανέλθω, (και) από αυτό το σημείο σάς ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την μοναδική ευκαιρία να αρθρογραφώ στην Εφημερίδα, να απευθύνομαι στον κόσμο της Ξάνθης και της Δυτικής Θράκης και ψηφιακώς παντού! Η ευθύνη της δεκαετίας είναι βαρειά, να γνωρίζετε!
Υμέτερος,
ΙΚ.


Δύο εξέχοντες δημοσιογράφοι
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ είχε την ευκαιρία το τριήμερο 17,18 και 19 Ιανουαρίου να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει δύο εξέχοντες και γνωστούς δημοσιογράφους.
Πρόκειται για τους Οντίν Λιναρδάτου και Μιχάλη Μητσό οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά για να γνωρίσουν την Θράκη. Στον Έβρο συνάντησαν τον Γιάννη Λασκαράκη, ιδρυτή της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ, στην Κομοτηνή συνάντησαν την εκδότρια Τζένη Βαφειάδη-Κατσαρή και στην Ξάνθη τον ιδρυτή της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ και την εκδότρια Ελένη Διαφωνίδου.
Στην παραμονή τους στην περιοχή επισκέφθηκαν τη Βιστονίδα λίμνη και την γύρω περιοχή, τα λεγόμενα Πομακοχώρια με στάσεις στη Σμίνθη, Μύκη, Εχίνο και Θέρμες, συνοδευόμενοι από τον Κώστα Μαυρομάτη, ο οποίος μάλιστα τους ξενάγησε στον Παραδοσιακό Οικισμό, ενώ το Σάββατο επισκέφθηκαν την Λαϊκή Αγορά (παζάρι) και την παραποτάμια περιοχή του Νέστου στην Γαλάνη.
Οι δύο δημοσιογράφοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη γνωριμία της Θράκης, την οποία θα επισκεφθούν εκ νέου για να την γνωρίσουν καλύτερα.
Γ.Δ.


Ένας τετράποδος…επαίτης
Η εικόνα είναι πραγματική, όχι σκηνοθετημένη και η φωτογραφία τραβήχτηκε στα Χανιά στο Παλιό Λιμάνι.
Ιδιοκτήτης έξυπνου σκύλου, έστρωσε ένα χαλάκι στο κατάστρωμα του δρόμου, τοποθέτησε ένα μικρό ψάθινο καλαθάκι και έβαλε το σκύλο να φυλάξει τις εισπράξεις από τις εισφορές των περαστικών ·κυρίως των τουριστών που ήταν και αρκετοί.
Συνεργασία ανθρώπου και σκύλου για να βγει το μεροκάματο.
-Έξυπνο, μη μου πείτε…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…