Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Επιστρέφει πριμ 60 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι σε Έβρο

Επιστρέφει πριμ 60 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι σε Έβρο

0

Σημειώνεται πως στην προδημοσίευση δεν αναφέρεται το ποσό που θα δεσμευτεί για τη νέα προκήρυξη


Επιστρέφει και επίσημα πριμ 60 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι σε Θεσσαλία – Έβρο

ΕΙ∆ΙΚΗ ∆ΕΣΜΕΥΣΗ Α: Αγρανάπαυση

Οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να θέτουν σε αγρανάπαυση έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της συνολικά ενταγµένης στην ειδική δέσµευση Α αρδεύσιµης έκτασης ενώ το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί έως 50%, χωρίς παροχή επιπλέον ενίσχυσης. Η εναποµείνασα της αγρανάπαυσης έκταση καλλιεργείται µε τις επιλέξιµες αροτραίες καλλιέργειες (βαµβάκι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, υπαίθρια φρέσκα λαχανικά).

Επιτρέπεται η συγκαλλιέργεια µόνο µεταξύ των φυτικών ειδών της οµάδας καλλιέργειας «Υπαίθρια φρέσκα λαχανικά και κηπευτικά». ∆εν επιτρέπονται οι επίσπορες καλλιέργειες.  Η δέσµευση της αγρανάπαυσης δύναται να εφαρµόζεται σε διαφορετικά αγροτεµάχια κάθε έτος. Εάν όµως η ενταγµένη στη ∆ράση έκταση περιλαµβάνει αγροτεµάχια που εφάπτονται σε επιφανειακά ύδατα (ποτάµια, υδατορέµατα, λίµνες, διώρυγες, τάφρους και κανάλια άρδευσης ή στράγγισης) τότε η αγρανάπαυση εφαρµόζεται υποχρεωτικά σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσµευσης.

ΕΙ∆ΙΚΗ ∆ΕΣΜΕΥΣΗ Β: Αµειψισπορά

Οι δικαιούχοι αναλαµβάνουν ετησίως να θέτουν σε αµειψισπορά έκταση, η οποία να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της συνολικά ενταγµένης στην ειδική δέσµευση Β αρδεύσιµης έκτασης ενώ το ποσοστό δύναται να αυξηθεί µέχρι και στο 90%, χωρίς παροχή επιπλέον ενίσχυσης. Ως καλλιέργειες αµειψισποράς εγκαθίστανται καλλιέργειες που παραδοσιακά καλλιεργούνται ως ξηρικές (χειµερινά σιτηρά και ψυχανθή) και επίσης δηλώνονται στην αντίστοιχη ΕΑΕ ως ξηρικές. Η εναποµείνασα της αµειψισποράς έκταση καλλιεργείται µε τις επιλέξιµες καλλιέργειες (βαµβάκι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα, υπαίθρια φρέσκα λαχανικά, ηλίανθος. Στο πλαίσιο της δέσµευσης Β επιτρέπεται η συγκαλλιέργεια µόνο µεταξύ των φυτικών ειδών της οµάδας καλλιέργειας «Υπαίθρια φρέσκα λαχανικά και κηπευτικά».

Επιλεξιµότητα αγροτεµαχίων

Τα αγροτεµάχια της εκµετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της νέας Πρόσκλησης της ∆ράσης, πρέπει να πληρούν µεταξύ άλλων τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιµότητας:

Να είναι δηλωµένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόµενου του έτους 2023, η οποία θα χρησιµοποιηθεί ως αίτηση αναφοράς.

Να είναι δηλωµένα στην ΕΑΕ 2023 ως αρδευόµενα (σε επίπεδο αγροτεµαχίου και όχι σε επίπεδο καλλιέργειας). Ο υποψήφιος πρέπει, κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, να διαθέτει τα απαραίτητα παραστατικά απόδειξης της αρδευσιµότητας των αιτούµενων αγροτεµαχίων και να µπορεί να τα επιδεικνύει σε οποιονδήποτε έλεγχο από τις αρµόδιες ελεγκτικές αρχές.

Να βρίσκονται εντός της περιοχής παρέµβασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…