Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υποτροφίες COSMOTE αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

Υποτροφίες COSMOTE αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους

0

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTE συνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους»

 Ειδικότερα για το 2023-2024 δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000[1], που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης. Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…