Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Αλεξανδρούπολη: Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πιάνει λιμάνι ο πλωτός γίγαντας (FSRU)

Αλεξανδρούπολη: Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πιάνει λιμάνι ο πλωτός γίγαντας (FSRU)

0

Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου με δυνατότητα να τροφοδοτεί και τα Βαλκάνια


Tην Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ρίχνει άγκυρα στην Αλεξανδρούπολη ο Πλωτός Σταθμός Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU) φυσικού αερίου, μετά το μακρύ του ταξίδι από τη Σιγκαπούρη.

Το FSRU, που θα υποδέχεται φορτία LNG, θα αποτελεί μία επιπλέον πηγή εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο αλλά και των κρατών των Βαλκανίων. Μέσω του ελληνοβουλγαρικού αγωγού (IGB) ποσότητες θα περνούν στη Βουλγαρία και από εκεί μέσω διασυνδετήριου αγωγού το αέριο θα φτάνει στη Ρουμανία.

Το FSRU θα προσδέσει ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μία απόσταση 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του. Ανήκει στην εταιρεία Gastrade με μετόχους την κυρία Ελμίνα Κοπελούζου, την Gaslog, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, την Bulgartransgaz (Διαχειριστής Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας) και τον ΔΕΣΦΑ. Οι πέντε μέτοχοι κατέχουν από 20%, ενώ η αρχική ιδέα για την ανάπτυξη του FSRU ήταν του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοπελούζου το 2010.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…