Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα Άβδηρα «ταξίδεψαν» στην Αλεξανδρούπολη

Τα Άβδηρα «ταξίδεψαν» στην Αλεξανδρούπολη

0

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου Αβδήρων και της Α’ τάξης του ΓΕΛ Αβδήρων στα παιδαγωγικά τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


Την Τετάρτη 13-12-2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου Αβδήρων και της Α’ τάξης του ΓΕΛ Αβδήρων στα παιδαγωγικά τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του επαγγελματικού προσανατολισμού «My career» και της «Eικονικής Eπιχείρησης», σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Greece.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πανεπιστημίου η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της εικονικής μαθητικής επιχείρησης «School Buddy» μεταξύ των μαθητών των σχολείων μας και του Γυμνασίου Φερών.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν το πανεπιστημιακό περιβάλλον, να εξοικειωθούν  με τους χώρους, τις διαδικασίες και τον τρόπο διδασκαλίας  μέσα από τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχα εργαστήρια προσομοιώσης των μαθημάτων των φοιτητών.

Συμμετοχή στο εργαστήριο Πληροφορικής και Μαθηματικών

Τόσο οι μαθητές του γυμνάσιου όσου και του λυκείου ενθαρρύνθηκαν για τη συνέχιση των σπουδών τους σε υψηλότερο επίπεδο, ενημερώθηκαν για τις επαγγελματικές διεξόδους των τμημάτων και κατανόησαν τις δυνατότητες που προσφέρει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους διάπλαση και εξέλιξη.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες του ΓΕΛ Αβδήρων Κεφαλά Λουλουδιά-Ευαγγελία και Χατζοπούλου Μαρία, συνοδεία του διευθυντή του Γυμνασίου Αβδήρων κ. Βρένου Αναστάσιου και της καθηγήτριας του ΓΕΛ Αβδήρων κ. Τσιλιγκίρ Σεβτζάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…