Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στοχεύει τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στοχεύει τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

0

Ολομέλεια της Νομαρχιακής στην Ξάνθη με καλεσμένο τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα


«Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο…όχι τον δρόμο του λαϊκισμού»


Με θετικό πρόσημο για το ΠΑΣΟΚ φεύγει το 2023 καθώς κατέγραψε ανοδική πορεία στις εθνικές εκλογές ενισχύοντας τις δυνάμεις του με 11, 46 ενώ τοπικά πέτυχε από τα καλύτερα ποσοστά του με 18,25%. Μια πιο λεπτομερής ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος εν είδει απολογισμού καθώς και η νέα στοχοθεσία του κόμματος εν όψει ευρωεκλογών αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην ολομέλεια που συγκάλεσε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με καλεσμένο τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα. Σ΄αυτή συμμετείχαν πολλά τοπικά στελέχη ενώ δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας.

«Πολύ δραστήρια», χαρακτήρισε τη χρονιά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντώνης Μήτρου, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε πολλές μάχες με επιτυχή κατάληξη. Αναφερόμενος δε στο σκοπό της Ολομέλειας σημείωσε πως : «θέλουμε να δώσουμε το λόγο στα στελέχη  και το στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι το 2024. Γι αυτό προσκαλέσαμε τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός μας για να μας περιγράψει την πολιτική επικαιρότητα και τον οδικό, πολιτικό και οργανωτικό  χάρτη μέχρι τις ευρωεκλογές».

Σε τροχιά ανόδου το ΠΑΣΟΚ

Παίρνοντας το λόγο στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Γλαβίνας ανέφερε πως η παρουσία του στην Ξάνθη εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο εξωστρέφειας της παράταξης,  διαρκούς επαφής με τη βάση και διαρκούς ανταλλαγής θέσεων, μια συνεχή αναζήτηση για την επόμενη μέρα: «Συνομιλούμε με την βάση, με τους πρωτεργάτες του κόμματός μας. Το ΠΑΣΟΚ βασίζεται στη βάση του, στους ανθρώπους του», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας προσθέτοντας ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο με έντονα τα πολιτικά δρώμενα σε οικονομία, ασφάλεια, εξωτερική πολιτική: «το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη επάρκεια και   καταφέρνει να αυξάνει τις δυνάμεις του όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Προβάλλοντας ένα αντιπολιτευτικό πλαίσιο, καταθέτοντας προτάσεις έχει καταφέρει να  αποκτήσει πολιτικό εκτόπισμα. Η προσπάθεια που κάνουμε έχει ιδιαίτερα πολιτικά και αξιακά χαρακτηριστικά, ένα ηθικό κώδικα που υπερβαίνουν τα κομματικά χαρακτηριστικά».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στα πρόσωπα που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: « Θα είναι πρόσωπα με επάρκεια, γνώση και μια καλή έξωθεν μαρτυρία κι όχι μόνο λόγω διασημότητας. Στόχος μας είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Να μειώσουμε την απόσταση από την ΝΔ και να είμαστε ο βασικός της ανταγωνιστής. Είναι πιθανή η δεύτερη θέση και εργαζόμαστε γι αυτό».

«Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο…όχι τον δρόμο του λαϊκισμού»

Στο ερώτημα γιατί δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για μεγαλύτερη ενίσχυση των δυνάμεων του μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας απάντησε πως είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο αναδεικνύοντας την ασυνέπεια της ΝΔ σε σχέση με τις δεσμεύσεις της και όχι να ασκεί λαϊκίστικη αντιπολίτευση με μια επιθετική και καταγγελγκτική ρητορική: «Θυμόμαστε όλοι πως είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ…έταζε λαγούς με πετραχήλια. Έχουμε συλλογική μνήμη και δεν θα κάνουμε τα ίδια. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα και τους πολίτες».

Ο κ. Γλαβίνας σχολίασε και την επικαιρότητα και συγκεκριμενα τα μέτρα περιστολής της οπαδικής βίας, σημειώνοντας ότι έχουν τιμωρητική λογική για όλους τους φιλάθλους και πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η πολιτεία να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, να πάει το μαχαίρι στο κόκαλο, να βρει ποιοι είναι αυτοί που προμηθεύουν με όπλα και να εξαρθρώσει αυτά τα κυκλώματα. Για την ακρίβεια είπε ότι η κυβέρνηση συντηρεί την ακρίβεια με τους έμμεσους φόρους και με τους ελλιπείς ελέγχους που έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιοι να αισχροκερδούν και αυτή με τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους να μοιράζει επιδόματα. Επίσης η ακρίβεια συντηρείται από την έλλειψη ενός ισχυρού καταναλωτικού κινήματος. Για το φορολογικό είπε πως είναι ένα οριζόντιο μέτρο φορολόγησης,  είναι παρωχημένο και είναι μια ομολογία αποτυχίας του ελέγχου της φοροδιαφυγής. Τέλος σ΄ ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν ο κ. Γλαβίνας είπε πως είναι καλός ο διάλογος και καλές οι συζητήσεις και οι ήπιες συμφωνίες αλλά η Τουρκία  είναι ένας απρόβλεπτος γείτονας και χρειάζεται πολύ προσοχή. Είπε ακόμη πως η χώρα θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια νέα εμπορική σχέση που θα έχει αυστηρές κυρώσεις αν η Τουρκία προσβάλει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…