Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην 5ωρη στάση εργασίας συμμετέχει αύριο το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ξ.

Στην 5ωρη στάση εργασίας συμμετέχει αύριο το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ξ.

0

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων πάγια διεκδίκηση των εργαζομένων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου αύριο Παρασκευή στις 10:00


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχει στην Πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως 15:00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου στις 10:00.

«Οι συμβασιούχοι επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους τομείς υγείας. Η συμβολή τους κυρίως την περίοδο της πανδημίας αναδείχτηκε και αναγνωρίστηκε από τους λήπτες παροχών υγείας αλλά και τους μόνιμους εργαζόμενους», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ξ. και προσθέτει ότι «Στους εργαζόμενους αυτούς ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους η κυβέρνηση οφείλει αυτό που είχε από την αρχή αναγγείλει: την μονιμοποίησή τους».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι συνεχείς αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού από το δημόσιο σύστημα υγείας με συνταξιοδοτήσεις ή παραιτήσεις λόγω εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και των ανικανοποίητων χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο απώλειας και άλλων εργαζομένων έμπειρων και ικανών να στηρίξουν τα υπό κατάρρευση νοσηλευτικά ιδρύματα και όλες τις δομές υγείας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…