Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψήφισμα Δήμου Ξάνθης: Να μην καταργηθεί το πρωτοδικείο

Ψήφισμα Δήμου Ξάνθης: Να μην καταργηθεί το πρωτοδικείο

0

«Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές του Νομού μας και Όλης της Θράκης, να διατρανώσουμε την φωνή μας στις επαπειλούμενες αλλαγές και στις δυσμενέστατες συνέπειες που θα επιφέρουν στον τόπο μας»


Από τον δήμο Ξάνθης δόθηκε στη δημοσιότητα Ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Κυβέρνηση να μην καταργήσει το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση τής 21-12-2023, ασχολήθηκε με την κατάργηση ως αυτοτελούς δικαστικής μονάδας του Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, σχετικά με την κατάργηση ως αυτοτελούς δικαστικής μονάδας τού Πρωτοδικείου Ξάνθης και την αποστολή του, στη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό τής Ελλάδος, Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών, στους Βουλευτές Ν. Ξάνθης και στα τοπικά ΜΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, απερίφραστα δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με την οποία προτείνεται η  κατάργηση ως αυτοτελούς δικαστικής μονάδας, μεταξύ άλλων Πρωτοδικείων και του Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Το Πρωτοδικείο Ξάνθης παρά τις εγγενείς δυσκολίες, παρά τις συνεχείς  διαμαρτυρίες και τις αδόκητες υποσχέσεις που λαμβάνουμε, έχει καταφέρει να συνδράμει στην ποιοτική και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, υπηρετώντας το θεμελιώδες δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη, συστατικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου.

Δεν είναι δυνατόν μία ολόκληρη Περιφερειακή Ενότητα με την συγκεκριμένη εθνικά νευραλγική θέση, να στερείται τον βασικότερο θεσμό της Δικαιοσύνης με ανυπολόγιστες συνέπειες στην Εθνική Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη της. Η ιστορία του Πρωτοδικείου Ξάνθης υπαγορεύει την  αναβάθμισή του και όχι την κατάργησή του. Κάθε άλλη προοπτική είναι εφιαλτική. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι συλλογική και δυναμική.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές του Νομού μας και Όλης της Θράκης, να διατρανώσουμε την φωνή μας στις επαπειλούμενες αλλαγές και στις δυσμενέστατες συνέπειες που θα επιφέρουν στον τόπο μας. Μονόδρομος είναι η συλλογική και δυναμική αντίδρασή μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…