Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλημμύρισε από επισκέπτες η Ξάνθη τα Χριστούγεννα

Πλημμύρισε από επισκέπτες η Ξάνθη τα Χριστούγεννα

2

Κατ’ εκτίμηση του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης, 3.500 – 4.000 ξένοι ήρθαν το εορταστικό τριήμερο – Τι άλλαξε το υποτονικό κλίμα των προηγούμενων ημερών


 Ευχάριστη έκπληξη για τους ξενοδόχους  – Πληρότητα και για την Πρωτοχρονιά


Ανέλπιστα υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα στην Ξάνθη τις μέρες των Χριστουγέννων, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τους επαγγελματίες της εστίασης, τον τουριστικό κλάδο και την τοπική κοινωνία. Λίγες μέρες  πριν, όταν γράφαμε ότι η Ξάνθη δεν είναι στον χάρτη των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τα Χριστούγεννα  τίποτε δεν προοιώνιζε ότι θα πλημμύριζε η πόλη από κόσμο το τριήμερο των Χριστουγέννων, ούτε ότι θα έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νομού για το εορταστικό τριήμερο! Η ανατροπή έγινε ξαφνικά και συνέβαλαν σ’ αυτή κάποιοι εξωγενείς αλλά και ενδογενείς παράγοντες, όπως: η δυναμική που έχουν οι γειτονικές πόλεις όπως η Δράμα, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη που συμπαρασύρουν στην τροχιά τους και την πόλη μας, ιδιαίτερα όταν έχουν πληρότητα αλλά και η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Ξάνθης να διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις προσκαλώντας με επιστολές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας της Βορείου Ελλάδας και σε συλλόγους να επισκεφτούν την πόλη μας. Μια προσπάθεια που όπως φάνηκε απέδωσε.

3.500 – 4.000 κόσμο είχε η Ξάνθη το τριήμερο των Χριστουγέννων

Για  «πρωτοφανή επισκεψιμότητα», κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης με εμφανή ικανοποίηση καθώς μέρος αυτής οφείλεται και στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών του Επιμελητηρίου: «Είχαμε τουλάχιστον 3.500 – 4.000 κόσμο το τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη μας. Είχαμε επισκέπτες από Αθήνα, Πελοπόννησο, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Σέρρες αλλά και από Τουρκία.  Ήταν κάτι πρωτοφανές που μας εξέπληξε ευχάριστα. Είχαμε τεράστια ανταπόκριση στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα τις μέρες αυτές και λάβαμε πολύ θετικά μηνύματα για τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε στην Ευχούπολη, όπως  με το γλυκό του Άι Βασίλη και τα χιλιάδες δώρα που μοιράσαμε στα παιδιά και τις διάφορες άλλες δράσεις μας».

Για πρωτόγνωρη επισκεψιμότητα μιλά και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτυπώθηκε στους χώρους εστίασης της πόλης που δούλεψαν πολύ αυτές τις μέρες: «Τα φετινά Χριστούγεννα θύμιζαν μέρες καρναβαλιού. Τόσο κόσμο είχαμε. Ήταν πρωτόγνωρο και υπερβολικό για ότι έχουμε συνηθίσει. Ήρθαν πολλοί από Τουρκία και Βουλγαρία αλλά και  από άλλες πόλεις. Δούλεψαν πολύ τα μαγαζιά της πόλης».

Έτριβαν τα χέρια τους οι …ξενοδόχοι – Πληρότητα και για την Πρωτοχρονιά

Για «ευχάριστη έκπληξη», κάνει λόγο και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Αγκόρτσας, επισημαίνοντας ότι όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νομού είχαν πληρότητα και ότι έχουν επίσης πληρότητα για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς: «Είχαμε κόσμο. Περισσότερο βέβαια για διημέρευση ωστόσο είχαμε πληρότητα στα ξενοδοχεία μας και επίσης θα έχουμε για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Σ’ αυτό βέβαια συμβάλλει και το γεγονός ότι αφ’ ενός  έχουμε μείωση στις κλίνες κατά 50% τα τελευταία χρόνια όπως και ότι έχουν γεμίσει από κόσμο οι γειτονικές πόλεις, Δράμα, Αγ. Αθανάσιος, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη και κάποια γκρουπ έρχονται και σε μας. Πάντως μας επισκέπτονται και από Τουρκία, από Θεσσαλονίκη και Αθήνα». Όπως ανέφερε ο κ. Αγκόρτσας τα καταλύματα στα ορεινά του νομού έχουν την πρώτη ζήτηση και γενικά οι τιμές στα ξενοδοχεία κυμαίνονται από 60 – 80 ευρώ το δίκλινο.

Ανοιχτή καθημερινά η Ευχούπολη

Την ικανοποίησή του για την επισκεψιμότητα εκφράζει και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης: «Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη μας το τριήμερο των γιορτών. Στην Ευχούπολη ήρθαν παιδιά με τους γονείς τους από άλλους νομούς ακόμη και από την Δράμα. Εμείς την Ευχούπολη την κάναμε πρωτίστως για να την χαίρονται τα παιδιά της Ξάνθης αλλά χαιρόμαστε που έχει τόση επισκεψιμότητα. Είναι και θα παραμείνει καθημερινά ανοιχτή όπως έχει προγραμματιστεί», τονίζει ο κ. Ασκαρίδης διαψεύδοντας φήμες ότι ήταν κλειστή τις προηγούμενες μέρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…