Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με συνδρομή του Στρατού η διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης;

Με συνδρομή του Στρατού η διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης;

0

Συστέγαση του Στρατιωτικού με το Γενικό νοσοκομείο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης


 Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Ξ. στον Διευθυντή υγειονομικού του Στρατού – Απαιτείται πολιτική απόφαση –  Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας


 Την συνδρομή του Στρατού για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης, ζητά ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης, θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου με την πολιτική αλλά και την στρατιωτική ηγεσία μια ρηξικέλευθη πρόταση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόταση σύμπραξης και συνεργασίας του Στρατιωτικού νοσοκομείου (212 ΚΙΧΝΕ) που λειτουργεί στην Ξάνθη, η οποία θα επιτευχθεί με την συστέγασή του σε πτέρυγα του Γενικού νοσοκομείου.

Συστέγαση του Στρατιωτικού με το Γενικό νοσοκομείο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Την πρόταση κατέθεσε ήδη ως μια σκέψη ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Ιωάννης Σπανόπουλος στον Διευθυντή Υγειονομικού του Στρατού και βρίσκεται στην ατζέντα του για να κατατεθεί και στην επικείμενη συνάντηση των Ιατρικών συλλόγων της ΑΜΘ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο κ. Σπανόπουλος η συστέγαση του στρατιωτικού νοσοκομείου με το Γενικό θα συμβάλλει στην αναβάθμιση αμφοτέρων επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά για το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου: « Η πρότασή μας είναι να μεταφερθεί το Στρατιωτικό νοσοκομείο που τώρα λειτουργεί ως 212 ΚΙΧΝΕ σε πτέρυγα του γενικού χωρίς ωστόσο να χάσει την ανεξάρτητη λειτουργία του. Ωστόσο αυτό θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για στρατιωτικούς γιατρούς που επίσης θα μπορούν να καλύπτουν και να εξυπηρετούν πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία αν υπάρχει  έλλειψη κάποιων ειδικοτήτων. Επίσης αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ως πόλος έλξης για να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στο γενικό νοσοκομείο. Από την συνεργασία αυτή θα ωφεληθεί τα μέγιστα η τοπική κοινωνία. Έχουμε την ελπίδα η πρότασή μας να βρει ευήκοα ώτα και να δρομολογηθεί. Είναι γνωστό ότι ο Στρατός έχει αξιόλογη κοινωνική προσφορά και στο πλαίσιο αυτής της δράσης του μπορεί να ενταχθεί  και αυτό το εγχείρημα».

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας

Ο κ. Σπανόπουλος επίσης έθεσε μια άλλη παράμετρο που μπορεί να δράσει επικουρικά στην προσπάθεια του νοσοκομείου να ξεπεράσει τα προβλήματά του γιατί αυτό είναι το μέγα ζητούμενο. Την παράμετρο του ξένου παράγοντα και δη των Αμερικανών που βρίσκονται στο Πετροχώρι για τις κοινές ασκήσεις. Όπως ανέφερε οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ για την εξασφάλιση και παροχή αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών στα στελέχη τους και πως έχουν αυστηρά κριτήρια όταν τις χρειαστούν είτε για εξετάσεις είτε για νοσηλεία: «Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα επιπλέον κίνητρο για την πολιτική ηγεσία να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των συστεγασμένων νοσοκομείων. Θέσαμε το θέμα στoν Διευθυντή υγειονομικού του Στρατού αλλά πρωτίστως είναι μια πολιτική απόφαση. Θα το θέσουμε και στον υπουργό και ελπίζουμε να έχουμε θετική ανταπόκριση για μια βελτίωση της κατάστασης στο νοσοκομείο μας», καταλήγει ο κ. Σπανόπoυλος.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…