Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κινητικότητα σε αγορά, καφέ και εστίαση στην «καρδιά» της εορταστικής περιόδου

Κινητικότητα σε αγορά, καφέ και εστίαση στην «καρδιά» της εορταστικής περιόδου

0

Χθες, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου οι κεντρικοί δρόμοι της Ξάνθης ήταν γεμάτοι κόσμο με «αρωγό» τον καιρό


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Γρηγοριάδης στο «Ε»: «Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Δεκεμβρίου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ήταν δηλαδή δύο πολύ καλές ημέρες για την αγορά»


Είμαστε στα μέσα της εορταστικής περιόδου και η αγορά της Ξάνθης συνεχίζει να «χορεύει» σε ρυθμούς γιορτών…Όσον αφορά την χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα στο κέντρο της πόλης, μιας και πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και η λαϊκή αγορά. Άλλωστε, συν τοις άλλοις πλησιάζει και η Πρωτοχρονιά, κάτι βέβαια που «ανοίγει τον δρόμο» για νέες αγορές και δώρα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Αυτές οι μέρες είναι μοναδικές καθώς μας δίνουν την ευκαιρία να «πλησιάσουμε» τον διπλανό μας, να του δώσουμε χώρο, ώστε να ακολουθήσει η ουσιαστική συγχώρεση. Συνεπώς, ένα μικρό δωράκι, κάτι συμβολικό μπορεί να αποτελέσει την μέγιστη απόδειξη και συνάμα το βαθύτερο νόημα αυτής της πρόθεσής μας.



Στην κορύφωση η κίνηση στις 23 και 24 Δεκεμβρίου

Προς επίρρωση με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Νίκος Γρηγοριάδης, τονίζει στο «Ε»:

«Το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Δεκεμβρίου, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, μπορούμε να κάνουμε λόγο, δηλαδή για δύο πολύ καλές ημέρες. Βέβαια, σημαντικός παράγοντας ήταν κι ο καιρός, μιας και οι ηλιόλουστες μέρες με τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για μήνα Δεκέμβριο ενδυνάμωσαν την προσέλευση. Επιπλέον, είχαμε πολλούς επισκέπτες, είτε μεμονωμένους, είτε με γκρουπ. Ειδικά, μάλιστα στα καφέ και γενικά στην εστίαση ο κόσμος ήταν πολύς. Όσον αφορά το προηγούμενο διάστημα, για κάποιους ήταν μέτρια, για κάποιους άσχημα, απεναντίας καλά για μερικούς».



«Σύμμαχος» ο καλός καιρός

«Την Τετάρτη, 27/12 θα έλεγα πως δεν φάνταζε τόσο σαν πρώτη μέρα μετά τα Χριστούγεννα, βέβαια, επειδή πιθανόν συνετέλεσε και το παζάρι που πραγματοποιήθηκε. Γενικά σημειώθηκε μέτρια κίνηση στην αγορά και περισσότερη σε καφέ και εστίαση. Θεωρώ πάντως πως ο καιρός θα βοηθήσει και τις επόμενες μέρες. Χάρη σε αυτόν τον παράγοντα ακόμη και οι περαστικοί που βγήκαν απλά για μία βόλτα αγόρασαν κάτι, έστω και μικρής αξίας», όπως συμπληρώνει ο κ. Γρηγοριάδης καταληκτικά.



Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…