Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν βρίσκεται θεραπεία στο πρόβλημα της Παθολογικής

Δεν βρίσκεται θεραπεία στο πρόβλημα της Παθολογικής

0

Επιδεινώνεται η κλινική της εικόνα – Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Α. Κυριαλάνης: «Δεν βελτιώνεται η κατάσταση της Παθολογικής. Μένουμε με έναν ειδικευόμενο από τον νέο χρόνο»


Αυξήθηκαν οι νοσηλείες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ξάνθης – Ουδεμία ανησυχία


Σε έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός στην Ξάνθη όπως και σ’ όλη τη χώρα, ωστόσο καμία ανησυχία δεν υπάρχει και κανένα μέτρο προστασίας από τις υγειονομικές αρχές.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ξάνθης – Ουδεμία ανησυχία

Η έξαρση του κορωνοϊού που παρατηρείται στον κοινωνικό ιστό αποτυπώνεται και στο νοσοκομείο Ξάνθης με την αύξηση των νοσηλειών. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Απόστολος Κυριαλάνης νοσηλεύονται σ’ όλες τις κλινικές συνολικά 10 ασθενείς που κρατήθηκαν για νοσηλεία για άλλα προβλήματα υγείας και τυχαία βρέθηκε ότι έχουν και κορωνοϊό: «Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινωνία και στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες αλλά δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η λοίμωξη περιορίζεται στο άνω αναπνευστικό και συνήθως τα συμπτώματα είναι ήπια όπως κεφαλγία, με ή χωρίς πυρετό, καταρροή και αίσθημα κόπωσης».


«Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια η κατάσταση στην Παθολογική έχει επιδεινωθεί και δεν βλέπουμε να υπάρχει βούληση για να δοθεί λύση»
Α. Κυριαλάνης
Προέδρος νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Α. Κυριαλάνης: «Δεν βελτιώνεται η κατάσταση της Παθολογικής. Μένουμε με ένα ειδικευόμενο από τον νέο χρόνο»

Κι αν ο κορονοϊός δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική εικόνα της Παθολογικής όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά τείνει να επιδεινωθεί αφού οσονούπω αποχωρούν και οι τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί και θα μείνει με έναν το νέο έτος! Την ίδια στιγμή πάνε κι έρχονται οι δανεικοί γιατροί από τα γειτονικά νοσοκομεία για να καλύψουν εφημερίες ενώ έχει αποσταλεί για δυο μήνες ένας γιατρός από την Αθήνα: «Δεν είναι λύση αυτή. Δεν είναι ούτε καν με απόσπαση ώστε να έχουν την ευθύνη και να δίνουν εξιτήρια. Το πρόβλημα με το νοσοκομείο Ξάνθης ξεκίνησε το 2012 με την κρίση και τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στην αποζημίωση των εφημεριών και συνεχίζεται ως τις μέρες μας και συνεχώς επιδεινώνεται η κατάσταση. Όταν σε πάρει μια η κατηφόρα κατρακυλάς….Ακόμη και τώρα που ανακοινώθηκε 20% αύξηση στις εφημερίες ούτε η φορολογία δεν καλύπτεται. Είχαμε 3,5 ευρώ την ώρα αποζημίωση για την εφημερία. Έχουμε μικρότερους μισθούς ακόμη και από την Ρουμανία και οι συνθήκες εργασίας είναι αποτρεπτικές για τους γιατρούς. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και δεν βλέπουμε να υπάρχει βούληση για να δοθεί λύση. Προφανώς δρομολογείται να λειτουργούν ως νοσοκομεία – κόμβοι, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και το δικό μας και της Δράμας ως περιφερειακά. Σ’ όλες μας τις συναντήσεις με τον Υπεάρχη ζητάμε αποσπάσεις μονίμων γιατρών και ανοιχτές προκηρύξεις αλλά δεν έχουμε αποτέλεσμα», σημειώνει ο κ. Κυριαλάνης.

Η επόμενη κίνηση είναι η συνάντηση των γιατρών και των διοικήσεων των νοσοκομείων της περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη στις 20 Ιανουαρίου προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και να δρομολογηθεί μια συνάντηση με τον υπουργό.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…