Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανάλυση Economist: Κορυφαία οικονομία το 2023 η ελληνική – «Απίθανος θρίαμβος»

Ανάλυση Economist: Κορυφαία οικονομία το 2023 η ελληνική – «Απίθανος θρίαμβος»

0

Πρώτη στη λίστα 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση για το 2023

Πρώτη θέση στη λίστα 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην οικονομία για το 2023 του Economist κατέλαβε η Ελλάδα, με το έγκυρο περιοδικό να κάνει λόγο για «άλλον έναν απίθανο θρίαμβο».

Σύμφωνα με την ανάλυση του βρετανικού μηνιαίου περιοδικού, που βασίζεται σε πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες (πληθωρισμός, «εύρος πληθωρισμού», ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και επιδόσεις του χρηματιστηρίου), η χώρα μας έχει και φέτος τους καλύτερους βαθμούς στην οικονομία ανάμεσα σε 35 κυρίως πλούσιες χώρες.

«Στην κορυφή του πίνακα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται η Ελλάδα – ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για μια οικονομία που μέχρι πρότινος αποτελούσε συνώνυμο της κακοδιαχείρισης. Εκτός από τη Νότια Κορέα, πολλές από τις άλλες επιδόσεις που ξεχωρίζουν είναι στην Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση. Ο Καναδάς και η Χιλή δεν απέχουν πολύ. Στο μεταξύ, πολλοί από τους «τεμπέληδες» βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, η οποία είναι η τελευταία στη λίστα», αναφέρει ο Economist.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…