Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δ. Παπαστεργίου: Ολοκληρώθηκε η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς

Δ. Παπαστεργίου: Ολοκληρώθηκε η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς

0

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα


Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε μια Ελλάδα, που, από ουραγός στην τεχνολογία, πλέον οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τόνισε κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Θέλουμε να περάσουμε το gov.gr στην επόμενη ημέρα, είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στην πρόσφατη εισαγωγή του ψηφιακού βοηθού, που είναι βασισμένος σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σε κινήσεις όπως αυτή των επομένων ημερών, της ανάπτυξης εφαρμογών για την διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας στα γήπεδα.

Μιλώντας για τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώθηκε και παραδίδεται την επόμενη εβδομάδα, η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς, όπου όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαχείριση των ζώων συντροφιάς θα μπορούν πλέον να έχουν αναφορά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως βγήκε η νέα έκδοση του wallet, μαζί με την κάρτα δακτυλίου, τη βεβαίωση της ΔΥΠΑ και την κάρτα αναπηρίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η κάρτα αιμοδότη και όλο το πακέτο πληροφοριών για το αυτοκίνητο (άδειες, ΚΤΕΟ, τέλη κλπ).

Διακίνηση πιστοποιητικών στο gov.gr

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για την νέα μεγάλη αλλαγή που προωθείται και είναι ο νέος τρόπος διακίνησης πιστοποιητικών στο gov.gr: Σταματάμε την ψηφιακή γραφειοκρατία με τη διακίνηση πιστοποιητικών σε μορφή pdf και ξεκινάμε πλέον να διακινούμε δεδομένα, πάντα με την άδεια του πολίτη, που πολλές φορές διερωτάται γιατί πρέπει πάλι να τα εκδώσει και να τα δώσει στον φορέα που τα ζητάει.

Για τον προσωπικό αριθμό είπε ότι «την επόμενη Τρίτη περνάμε ακρόαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε αυτός ο ένας μοναδικός αριθμός να διέπει οριζόντια τα μητρώα του κράτους και με αυτό τον αριθμό, ο Ελληνας πολίτης να μπορεί να εξυπηρετηθεί σε όλο το δημόσιο τομέα.

Επίσης, μίλησε για τα τελευταία μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών στο Κτηματολόγιο και συνέχισε με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για έργα όπως, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, το Ultra Fast Broadband, οι μικροδορυφόροι και άλλα.

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου του, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι σε λίγες μέρες έρχεται το νομοσχέδιο για την νέα Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Τέλος, μίλησε για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ότι ήδη, με προσκλήσεις 100 εκατ. ευρώ, τόσο στελέχη του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους και αποκτούν δεξιότητες προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και με αξιώσεις στην επόμενη ημέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…