Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άλλος ένας χρόνος «Έντιμος Απατεώνας»

Άλλος ένας χρόνος «Έντιμος Απατεώνας»

0

Γράφει ο Δημήτρης-Ραφαήλ Ευστρατίου


Άλλος ένας χρόνος γεμάτος θέατρο και εθελοντισμό έρχεται στο τέλος του. Όλα εμείς τα μέλη περιμένουμε με αγωνία την κορύφωση αυτή, καθώς η χρονιά μας ήταν αρκετά απαιτητική. Μέσα στο 2023 κληθήκαμε να αντεπεξέλθουμε σε πληθώρα κοινωνικών υποχρεώσεων και αναγκών, με πιο σημαντική αυτή του καλοκαιριού, όπου η χώρας μας ήταν ένα καθολικό πύρινο μέτωπο. Όμως, αυτό δεν μας πτόησε, ούτε στάθηκε εμπόδιο για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, όπως κάθε χρόνο εδώ και 11 χρόνια που πράττουμε αντίστοιχα.

Στο άκουσμα βοήθειας γειτονικών περιοχών – νομών σπεύσαμε να ανταποκριθούμε επαρκώς, συνδράμοντας τα μέγιστα για το κοινό καλό, την πρόληψη, αλλά κυρίως σε αυτή την φάση, την κοινωνική θεραπεία. Ξεκινώντας τις πρόβες μας τέλη Ιουλίου και έχοντας ήδη μείνει σε επαφή με δράσεις τον χειμώνα και την άνοιξη του 2023, πήραμε την απόφαση να μην σταματήσουμε. Παρά το γεγονός ότι εκτάσεις φλέγονταν και συνάνθρωποί μας υπερέβαιναν εαυτόν, εμείς αποφασίσαμε να μην διστάσουμε και να συνεχίσουμε. Παράλληλα, με τις πρόβες μας ανοίξαμε τις πόρτες του θεάτρου μας δίνοντας περισσότερο χρόνο από όσο είχαμε σχεδιάσει για καλοκαίρι. Αλλά και σε αυτό δεν μείναμε μόνοι, γιατί «Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς!». Πλήθος κόσμου από όλο το νομό μας ανταποκρινόταν καθημερινά στα δελτία που δημοσιεύαμε και προσέφερε ό,τι μπορούσε. Η δύναμή μας πήγασε μέσα από αυτές τις καθημερινές και απλές κινήσεις δίνοντάς μας κίνητρο για υποστήριξη και ανταπόδοση.

Έτσι, λοιπόν, ένα καλοκαίρι γεμάτο εθελοντισμό και πρόβες θα ολοκληρωθεί αισίως σήμερα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στην Χρυσούπολη, εκεί όπου η καρδιά των πύρινων μετώπων ηχούσε δυνατά. Έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους εκεί θεωρήσαμε χρέος μας, όπως δεν σταματήσαμε το καλοκαίρι, να μην σταματήσουμε και τώρα. Η κεντρική μας ιδέα ως ομάδα είναι ότι το θέατρο θεραπεύει, απαλύνει και ψυχαγωγεί για αυτό και σκόπιμα το θεατρικό μας, που όλο το καλοκαίρι έδωσε παραστάσεις στην Σκοπιά Σερρών, τα ΚΑΑΥ Κεραμωτής, την Ξάνθη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής, θα ολοκληρώσει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Χρυσούπολης. Φορέστε το χαμόγελό σας, μην ξεχάσετε να πάρετε τη γιορτινή διάθεσή σας (και αν δεν έχετε, μην σκάτε, η όρεξη έρχεται βλέποντας) και ελάτε να περάσουμε όμορφα με ένα διαχρονικό έργο, με σύγχρονο νόημα και χαρακτηριστικά κωμωδίας  την «Η τρελή του Σαγιώ».

 

Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι έχουμε είναι εμείς! Σας περιμένουμε!

 

Υ.Γ.1: Είσοδος ελεύθερη!

Υ.Γ.2: Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Πετροχώρι, ενώ ολοκληρώθηκε με έ…