Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Δημήτρης Ραφαήλ Ευστρατίου από την Ξάνθη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ο Δημήτρης Ραφαήλ Ευστρατίου από την Ξάνθη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

1

Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πολιτικού Κομοτηνής, ενώ το θέμα της εισήγησής του ήταν :«Η ΕΕ ως οδηγός στη Διεθνοποίηση των Ελληνικών ΑΕΙ»


«Από την Θράκη είχαμε τις συμμετοχές της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης με τις εκάστοτε ΔΑΠ», επισημαίνει στο «Ε»


Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετείχε ο Δημήτρης Ραφαήλ Ευστρατίου, ο οποίος μεταφέρει στο «Ε» το γενικό πνεύμα τονίζοντας συνάμα τα κεντρικά σημεία της δικής του εισήγησης ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πολιτικού Κομοτηνής.

«Η Συνδιάσκεψη είχε εθνικό πρόσημο, διότι στο τέλος των διαδικασιών ψηφίστηκε νέος κανονισμός λειτουργίας μεταξύ των ΔΑΠ Ελλάδος σε κάθε πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, από την Θράκη είχαμε τις συμμετοχές της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης με τις εκάστοτε ΔΑΠ», όπως υπογραμμίζει στο «Ε».

«Το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Σμυρλής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο γραμματέας της ΔΑΠ Ελλάδος, Κυριαζής Σωτηρίου, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Παπακώστας. Μίλησαν παλιοί πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, γραμματείς της ΔΑΠ και αρκετοί υπεύθυνοι», συμπληρώνει εν συνεχεία.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της εισήγησής του επισημαίνει πως είχε κυρίως ρόλο καθοδηγητικό και μία νότα πιο ήρεμη σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.




Τμήμα της εισήγησής του Δημήτρη Ραφαήλ Ευστρατίου με θέμα: Η ΕΕ ως οδηγός στη Διεθνοποίηση των Ελληνικών ΑΕΙ

«Τους τελευταίους μήνες γίνεται μεγάλος διάλογος και αντίλογος σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Πολλοί τίθενται κατά, κυρίως αριστεροί ιδεολόγοι, που με τη θέση τους υποστηρίζουν ότι έτσι στέκονται δίπλα στο Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο, τη διατήρησή του, (αλλά εγώ θα προσθέσω) και την στασιμότητά του! Να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι τίποτε δεν διατηρείται, όταν καταστρέφεται!»

Δηλώνει μάλιστα: «Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ουδέποτε προσπάθησε να προσαρμόσει τις ιδεολογίες της και τις πεποιθήσεις της σε καμία κομματική γραμμή».

Υποστηρίζει ακολούθως ότι η  Ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, η ίδρυση ΝΠΔΔ θα συμβάλει καθοριστικά στην εκπαιδευτική αναβάθμιση, δίχως να αφήσει πίσω τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

«Εξάλλου, όλοι εμείς εδώ προερχόμαστε από δημόσια πανεπιστήμια και σε καμία περίπτωση, δεν θα θέλαμε να υποτιμήσουμε το πτυχίο μας και τα δικαιώματά μας! Ως νέοι, που αποτελούμε το ‘’μέλλον’’, αυτής της χώρας έχουμε χρέος να καταβάλουμε τα μέγιστα, να διατηρήσουμε την ομαλότητα και την εξέλιξή μας! Η διεθνοποίηση των ελληνικών ΑΕΙ με οδηγό την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποσκοπεί στην σημαντική στοχοθέτηση της Ελληνικής Παιδείας μας!», υποστηρίζει εμφαντικά.

«Δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε τους φοιτητές, αλλά να δουλεύουμε για τους φοιτητές! Για αυτό, λοιπόν, τασσόμαστε υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων, με σκοπό την γέννηση του γόνιμου συναγωνισμού, ιδιωτικών και δημοσίων! Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε νέους στην χώρα τους, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείπουν την χώρα, για να σπουδάσουν! Χωρίς να δαπανούν υπέρογκα ποσά σε τρίτες χώρες. Η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων θα αποτελέσει εφαλτήριο για την οικονομία, την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και τη διαιώνιση του εκπαιδευτικού ακαδημαϊκού έργου!», συμπεραίνει ο Δημήτρης Ραφαήλ Ευστρατίου ολοκληρώνοντας την εισήγησή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…