Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το «Ανατολικά του Νέστου» ταξιδεύει στο βουνό

Το «Ανατολικά του Νέστου» ταξιδεύει στο βουνό

0

Οι παραστάσεις επρόκειτο να υλοποιηθούν σε οικισμούς του Δήμου Μύκης, με στόχευση την πολιτιστική εξοικείωση των παιδιών, την επαφή τους  με το θέατρο, τη μουσική και την τέχνη γενικότερα


Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου υλοποιεί  τη δράση  «Παραμύθια Θράκης», η οποία απευθύνεται σε παιδιά και νέους, με σκοπό την επαφή και τη γνωριμία τους με τα λαϊκά παραμύθια της περιοχής μας, μέσα από τη θεατρική πράξη. Οι καλλιτέχνες του θεάτρου έχουν επιλέξει τα θρακιώτικα λαϊκά παραμύθια «Η βασιλοπούλα και το αίνιγμα», «Το πιο γλυκό ψωμί» και  «Ο γέρος, η γριά και το γαϊδούρι» και έχουν δημιουργήσει μία  φρέσκια και ιδιαίτερη παράσταση, με ζωντανή μουσική με παραδοσιακά θρακιώτικα στοιχεία, με πολλή κίνηση και φαντασία.  Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί ένα διαδραστικό μέρος, σε συνάφεια με το θέαμα που έχει προηγηθεί. όπου τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σ ένα θεατρικό παιχνίδι οργανωμένο από τους ηθοποιούς.

Οι παραστάσεις επρόκειτο να υλοποιηθούν σε οικισμούς του Δήμου Μύκης, με στόχευση την πολιτιστική εξοικείωση των παιδιών, την επαφή τους  με το θέατρο , τη μουσική και την τέχνη γενικότερα.

Η 1η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Πάχνης, στο χώρο του δημοτικού σχολείου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 17:30 και θα ακολουθήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μία παράσταση στη Γλαύκη, επίσης στο χώρο του δημοτικού σχολείου στις 17:00.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

Συντελεστές παράστασης:

Μουσική σύνθεση : Ευγενία Πανταζόγλου

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου

Παίζουν: Δημήτρης Δεδεμάδης, Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης, Ευγενία Πανταζόγλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…