Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Θ. Μουσόπουλος: «Τα Άβδηρα θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν στην περιοχή»

Θ. Μουσόπουλος: «Τα Άβδηρα θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν στην περιοχή»

0

Ο κ. Μουσόπουλος υπήρξε ο ομιλητής στην εκδήλωση «Τι σημαίνουν τα Άβδηρα για ολόκληρο τον κόσμο;» την οποία παρακολουθήσει πλήθος κόσμου


Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Σπίτι του Αμερικάνου στα Άβδηρα


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μία μοναδική διάλεξη με θέμα ««Τι σημαίνουν τα Άβδηρα για ολόκληρο τον κόσμο;» με ομιλητή τον φιλόλογο, συγγραφέα και ποιητή, Θανάση Μουσόπουλο η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Σπίτι του Αμερικάνου στο κέντρο των Αβδήρων υπό την παρουσία του δημάρχου Αβδήρων, Γεώργιου Τσιτιρίδη.

Ο κ. Μουσόπουλος ξεκίνησε με ένα ιστορικό πανόραμα της περιοχής των Αβδήρων από την αρχαιότητα, διαπερνώντας την ρωμαϊκή περίοδο και φτάνοντας έως τους νεότερους χρόνους με σκοπό να καταδείξει την ιστορική σημασία των Αβδήρων σε φιλοσοφικό και ποιητικό επίπεδο για όλο τον κόσμο.

Η ομιλία του κ. Μουσόπουλου επικεντρώθηκε στο έργο του Δημόκριτου, του σοφιστή Πρωταγόρα και του ποιητή Ανακρέοντα.

Ύστερα από την διάλεξη, ο κ. Βουρβουκέλης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αβδήρων πρότεινε να τιμηθούν με τον τίτλο του επίτιμου δημότη ο κ. Μουσόπουλος και ο κ. Διαφωνίδης, εκδότης της Εφημερίδας Εμπρός. Με την πρόταση αυτή τάχθηκε υπέρ ο δήμαρχος Αβδήρων, Γεώργιος Τσιτιρίδης, ο οποίος θα αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Χρύσα Ραξιώνη και η Ευγενία Πανταζόγλου από τον Χορευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδηριτών δήλωσαν:

«Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι ήρθαν και παρακολούθησαν την τόσο ενδιαφέρουσα διάλεξη από την Ξάνθη και τα Άβδηρα! Είναι πολύ σημαντική η στήριξή σας και η συμμετοχή σε αυτό το νέο πρότζεκτ του Συλλόγου μας!  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο  Μουσόπουλο που ήταν κοντά μας με τόση χαρά αλλά και συγκίνηση, καθώς έχει ασχοληθεί με την ιστορία των Αβδήρων εδώ και 40 χρόνια και έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, κάποια από τα οποία μας χάρισε για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ και τον Δήμαρχο Αβδήρων, κύριο Τσιτιρίδη, ο οποίος, όπως πάντα, είναι δίπλα μας ,μας ακούει και μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα. Ευχόμαστε η συμμετοχή να είναι μεγάλη και στις επόμενες συναντήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια με θέμα τους φιλοσόφους και την αρχαία ιστορία των Αβδήρων, αλλά και τη σύγχρονη τοπική ιστορία της ευρύτερης περιοχής».


Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…